Sănătate, dietă. Obiceiuri banale care îngrașă
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Micile greșeli din rutina de alimentație sunt cele care fac o diferență uriașă, spune jurnalista Andreea Sava, într-o postare pe blogul său.

În acest context, prezintă câteva obiceiuri care "te îngrașă fără să-ți dai seama".

1. Combinațiile alimentare proaste

Cele mai frecvente: carne și cartofi, cafea cu lapte, mai multe feluri de proteine (carne, brânză, ouă). Luate separat, fiecare dintre aceste alimente sunt perfect inofensive ba chiar te pot ajuta să slăbești. Combinarea necorespunzătoare le transformă în produse care îngreunează metabolismul și care fac organismul să depună grăsime. Găsiți AICI tabelul combinațiilor alimentare greșite și corecte.

2. Sosuri

Chiar și o inofensivă salată poate să îngrașe dacă ai adăugat un dressing care este o bombă calorică. Nu mai vorbim despre sosurile de brânză peste preparatele din carne. Când adăugați un sos, trebuie să-l luați în calcul ca pe orice alt aliment, atât ca aport caloric dar și în contextul combinațiilor din tabelul spre care v-am pus link mai sus.

[citeste si]

3. Desertul

Ideea de desert, așa cum este ea împământenită, adică la finalul mesei, este total eronată și este una dintre cauzele obezității. Revenim, astfel, inerent, tot la tabelul combinațiilor.

Ideea este că desertul, dulcele adică, trebuie să reprezinte una dintre cele 2 gustări din zi, luată la 2 ore față de masă.

Citiţi continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel