Samsung Galaxy Z Flip învinge categoric Motorola Razr și este mai ieftin
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Samsung a reușit să facă atât de multe lucruri bune față de vechiul Fold încât s-a revanșat pentru dezastrul de anul trecut.

Anunțul noilor Galaxy la evenimentul „Unpacked" al lui Samsung nu a fost o surpriză pentru jurnaliștii The Verge. Samsung a obișnuit clienții săi cu telefoane Galaxy S și Note extrem de puternice și de atrăgătoare. Cu toate acestea, chiar dacă Samsung a reușit Galaxy-uri bune timp de o întreagă decadă, primul telefon care se „îndoaie", Galaxy Fold, a fost un eșec.

Cea mai mare surpriză a fost noul Galaxy Z Flip. Samsung a reușit să facă atât de multe lucruri bune față de vechiul Fold încât s-a revanșat pentru dezastrul de anul trecut și a revenit în categoria telefoanelor inteligente care se „îndoaie". Ecranul lui Galaxy Z Flip este de sticlă, calitatea materialelor este una solidă, iar specificațiile sunt de vârf de gamă.

Samsung, pionier

Conform jurnaliștilor care au avut posibilitatea să folosească atât Z Flip, cât și noul telefon al lui Motorola, Razr 2019, Samsung a reușit să facă atât de multe lucruri bune încât conduce noua categorie a telefoanelor „împachetate".

Este un lucru bun că Samsung a făcut atât de multe chestii bune, fiindcă, dacă Motorola ar fi condus categoria acestor telefoane, am fi fost într-o situație mult mai întunecată", se arată în recenzia de pe site-ul The Verge. Mai mult decât atât, împătimiții de tehnologie au transmis că „nici măcar nu este un concurs", Samsung zdrobește Motorola la această categorie.

Înainte să analizăm diferențele, Razr are câteva lucruri mai bune față de Z Flip, cum ar fi: brandul și aparența clasice pentru telefon, se închide complet, se deschide mai ușor cu o singură mână și a fost lansat înaintea lui Z Flip (chiar dacă lansarea a fost destul de slabă).

Specificații tehnice

 (w670)

Samsung Galaxy Z Flip este un telefon mai ușor decât Motorla Razr 2019, având 183g, față de 205g.

Când vine vorba de dimensiuni, oferta lui Samsung este mai groasă, dar aspectul display-ului se apropie mai mult de un telefon modern decât unul ciudat, așa cum este în cazul Motorolei. Ecranul lui Razr este neobișnuit de lung și îngust, având la bază o „bărbie" gigantică, în ciuda dimensiunilor similare.

Ecranele

 (w670)

Este lesne de înțeles că display-ul lui Samsung Galaxy Z Flip, supranumit „Dynamic AMOLED", este superior față de oferta POLED a lui Motorola Razr. Samsung fabrică cele mai bune ecrane din lume și are contracte până și cu Apple, așadar, lupta este pierdută de compania americană în acest domeniu.

O altă luptă pe care o pierde Motorola este cea a materialelor. Stratul protector al lui Galaxy Z Flip este de sticlă, fiind primul ecran de sticlă prezent la un telefon care se îndoaie. În contrast, Razr beneficiază de un ecran de plastic, deloc plăcut la atingere, un compromis pentru a face posibilă închiderea aproape completă a acestuia, față de oferta Samsung.

Ambele dispozitive au un al doilea ecran, așa cum întâlnim la telefoanele care se „împachetează", însă Motorola oferă o funcționalitate mai mare față de miniatura de un inch (2,5 cm) propusă de Galaxy Z Flip.

Hardware

 (w670)

Din păcate pentru Motorola, Razr nu poate fi considerat un telefon de top. Samsung Galaxy Flip Z întrece telefonul americanilor la toate capitolele când vine vorba de componente interne: 256GB memorie internă față de 128GB; CPU Snapdragon 855 Plus față de Snapdragon 710; 8GB memorie RAM vs 6GB memorie RAM; Baterie de 3.300mAh față de 2.510mAh.

În rest, ambele telefoane folosesc USB-C, sunt construite solid și sunt făcute să dureze ani întregi, după spusele celor două companii.

Camerele

 (w670)

Alte capitole la care Razr este întrecut ușor de noul Galaxy Flip Z sunt fotografia și înregistratul video. Samsung oferă o cameră normală de 12MP și una ultra-wide, tot de 12MP, în timp ce Motorola are o singură opțiune, o cameră de 16MP.

Camerele frontale ale dispozitivelor sunt diferite și ele, sud-coreeni propunând un senzor de 10MP, în timp ce Razr beneficiază de un senzor de 5MP. Chiar dacă megapixelii nu sunt un indicator bun pentru performanțele unei camere, Razr pierde și această luptă.

Când vine vorba de video, Z Flip poate filma 4K la 60FPS, în timp ce Motorola Razr este capabil să filmeze 4K la 30FPS.

Software și preț

 (w670)

Nu în ultimul rând, Galaxy Z Flip spală rușinea ultimului Galaxy Fold cu integrarea Android 10 din cutie și cu un preț echivalent cu 6050 lei. Motorola Razr 2019 costă cu cel puțin 500 de lei mai mult și vine cu Android 9 din fabrică.

Așadar, Galaxy Z Flip aproape că a zdrobit competitorul său din sectorul telefoanelor inteligente „cu clapetă", având o baterie mai bună, un ecran mai bun, camere mai bune, componente net superioare, toate la un preț... mai mic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel