Salvati Copiii Romania a lansat initiativa „Da BLOCK agresivitatii!”
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv
Salvati Copiii Romania a lansat initiativa  “Da BLOCK agresivitatii! Si  glumele  dor. Stop Cyberbullying!”,  careia i s-au alaturat   2.400de cadre didactice din 726 de scoli si peste 46.000 de elevi, parinti si specialisti, la nivel national.

Cele mai recente studii realizate de catre Organizatia Salvati Copiii arata ca 54% dintre copii au fost victime ale unor comportamente de tip cyberbullying, procentul fiind semnificativ mai ridicat in randul fetelor si elevilor de liceu. 69% dintre acestia au primit mesaje jignitoare sau suparatoare, iar 30% au fost exclusi dintr-un grup sau dintr-o activitate pe Internet. De asemenea, 25% dintre copii au fost hartuiti de persoane straine pe Internet.

Unde găsim informații suplimentare

Initiativa “Da BLOCK agresivitatii! Si glumele dor. Stop Cyberbullying!” a avut drept scop implicarea elevilor si profesorilor in activitati educationale locale pentru a reduce si combate fenomenul de cyberbullying. Salvati Copiii a pus la dispozitia cadrelor didactice un pachet de resurse care contine atat o serie de clipuri video care abordeaza acest subiect, cat si planuri de lectie adaptate etapelor de dezvoltare ale copiilor din ciclurile de invatamant. Resursele educationale dezvoltate in cadrul initiativei “Da BLOCK agresivitatii! Si glumele dor. Stop Cyberbullying!” pot fi accesate la https://oradenet.salvaticopiii.ro/block-agresivitatii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel