SALVAREA vine din SUA: China trebuie să-l ELIBEREZE!
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
SUA au cerut marţi Chinei să elibereze un reputat academician chinez, închis pentru că a criticat modul în care preşedintele Xi Jinping a gestionat criza COVID-19. 

"Suntem foarte preocupaţi de arestarea profesorului Xu Zhangrun de către Republica Populară Chineză (RPC)", a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Morgan Ortagus. "RPC trebuie să-l elibereze pe Xu şi să-şi menţină angajamentele privind respectarea libertăţii de exprimare", a adăugat ea pe Twitter, conform Agerpres.

Xu Zhangrun, profesor de drept la Universitatea Tsinghua, a publicat la începutul lui 2020 la Hong Kong texte în care critica acapararea puterii de către Xi Jinping. În februarie, el denunţa cultura punerii în scenă şi a cenzurii, încurajată de preşedinte şi care ar fi contribuit, potrivit lui Xu Zhangrun, la răspândirea COVID-19 în China. Xu a fost arestat luni la domiciliul său de la periferia Beijingului. De mai multe luni, Washingtonul şi-a amplificat criticile împotriva Beijingului, în special în domeniul drepturilor omului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel