Salvamontiștii desfășoară o acțiune de salvare în Retezatul Mic. UPDATE: Turistul în vârstă de 44 de ani a murit, cel mai probabil din cauza unui infarct
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
În acțiune este implicată și o autospecială Salvamont.

Update:  Un turist de 44 de ani a decedat duminică, în Retezatul Mic, în zona Şaua Iepii, spre vârful Piule (2.081 metri), cel mai probabil din cauza unui infarct, echipele Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara care au ajuns la locul incidentului încercând resuscitarea victimei, însă fără succes.

"Victima este un bărbat de 44 de ani. Din câte a relatat colegul său, bărbatul s-a prăbuşit, dintr-o dată, din picioare. O echipă de salvamontişti, care se afla în patrulare, a ajuns la locul incidentului şi a încercat resuscitarea victimei, dar, din păcate, turistul nu a mai putut fi salvat", a declarat, pentru Agerpres, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Știrea inițială: O echipă formată din salvamontişti din cadrul Serviciului Public Judeţean Hunedoara şi Salvamont Uricani intervine, duminică după-amiază, pentru salvarea unei persoane despre care se bănuieşte că ar fi suferit un infarct în Retezatul Mic, în zona Şaua Iepii, spre vârful Piule (2.081 metri).

"O echipă aflată în patrulare a ajuns la victimă şi încearcă să o resusciteze", a declarat salvamontistul Remus Popescu, de la Serviciul Public Judeţean Salvamont Hunedoara.

O altă echipă de suport a plecat spre locul în care se află victima cu un ATV şi cu o autospecială Salvamont.

Salvatorii au solicitat şi intervenţia unui elicopter, dar din cauza rafalelor puternice de vânt acesta nu poate ateriza în zona incidentului, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel