Salvamontiştii cer girofar pe maşini, după un accident rutier
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Salvamontiştii cer dotarea maşinilor de intervenţii cu girofar şi semnale acustice şi luminoase, după ce o autospecială a fost implicată într-un accident rutier. 

"Mașina de intervenție a salvamontistilor din Maramureș accidentata în trafic în timp de se deplasa la un caz de o deosebita gravitate. În urma cercetărilor efectuate de politia rutiera toată vina a aparținut autovehiculului care a întrat în mașină Salvamont.

După aproape cinci ani, cu zeci de ore de discuții și de avize favorabile obtinute , poate, în aceasta legislatura parlamentară va fi aprobat și amendamentul prin care sa se permită folosirea mijloacelor de semnalizare acustică și vizuala care asigură prioritate și siguranță în trafic pe timpul deplasării la acțiunile de salvare.", se arată pe pagina de Facebook a Salvamont România. 

Legea nu a fost actualizată 

"Deși legislația impune dotarea echipelor Salvamont cu ambulante pentru transportul echipelor medicale și a accidentilor, legislația rutiera nu a fost actualizata și nu nominalizează, încă, Salvamont-ul între instituțiile statului cu drept de folosință a acestor mijloace de semnalizare a priorității în trafic.

Salvamontul, singura instituție abilitata legal pentru salvarea persoanelor accidentate pe munte, se afla sub coordonarea operativa a Departamentului pentru Situații de Urgență al Ministerului de Interne și organizata ca instituție publice aparținând administrației publice județene sau locale.

Cu 8.297 de persoane salvate în 7.170 de interventii, în anul 2019, și cu un grad de răspuns de 100 %la evenimentele montane, structurile Salvamont au demonstrat ca desfășoară o activitate de salvare la un nivel foarte bun, corespunzător cerintelor mereu impuse de dezvoltarea turismului si activitatilor economice din zona montana.", au mai scris salvamontiştii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel