Salvamontiștii au salvat 25 de turişti care au rămas blocați în zona Bâlea din Munţii Făgăraş
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Theis Abildsko/ Pexels
Fotografie de la Theis Abildsko/ Pexels
25 de turiști au fost salvați de către salvamontiştii sibieni care au intervenit vineri seara, în Valea Bâlii din Munţii Făgăra, pentru recuperarea acestora dintr-o zonă acoperită de zăpadă.

"Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu a intervenit pentru recuperarea a 25 de turişti de pe Valea Bâlii. Aceştia erau echipaţi corespunzător, dar datorită condiţiilor meteo nefavorabile, bagajelor mari şi venirii nopţii aceştia au solicitat sprijin. A intervenit echipa de permanenţă de la Bâlea Lac. Intervenţia este în desfăşurare, din fericire niciunul dintre turişti nu are nevoie de îngrijiri medicale", precizează Salvamont Sibiu, potrivit Agerpres.

Salvamontiştii atrag atenţia asupra faptului că la altitudini de peste 1.800 m este prezent un strat consistent de zăpadă.

În zona turistică Bâlea, accesul cu maşina pe Transfăgărăşan este interzis, iar noaptea, telecabina nu funcţionează din motive de siguranţă a pasagerilor. 

Citește și:

Azi, în lume. Știrile zilei de 18 noiembrie

Washingtonul a introdus sancţiuni împotriva încă unui cetăţean rus, potrivit "Actului Magniţki"

Trezoreria SUA a introdus sancţiuni împotriva cetăţeanului rus Dmitri Kudriakov, cetăţenei beloruse Irina Litviniuk şi a trei companii din Guatemala. După cum se subliniază în declaraţia departamentului american, aceştia au intrat sub incidenţa restricţiilor în conformitate cu "Actul Magniţki".

Arestat în Rusia în 2008, Serghei Magniţki a murit după un an, în izolatorul de anchetă "Matrosskaia Tişina". Potrivit legii elaborate în SUA, sub incidenţa restricţiilor ajung cei care încalcă drepturile omului, scrie Rador, citând Rosbalt.

Guvernatoarea capitalei Japoniei îndeamnă cetăţenii să poarte pulovere pe gât

Guvernatoarea capitalei nipone, Tokyo, a îndemnat locuitorii oraşului să poarte pulovere pe gât în această iarnă, pentru a reduce consumul de energie. Yuriko Koike a descris aceste obiecte vestimentare drept un isntrument care poate ajuta pe oricine să depăşească situaţia energetică în care se găseşte Japonia, scrie Rador, citând BBC,

Ungaria a refuzat să sprijine noul plan UE privind acordarea de ajutor pentru Ucraina

Ungaria nu sprijină planul UE privind acordarea unui nou pachet de ajutor financiar pentru Ucraina, în actuala lui versiune, a declarat primul ministru ungar, Viktor Orban. Vorbind la o conferinţă organizată la Budapesta, Orban a arătat că sprijină poporul ucrainean, dar nu vrea să pună "interesele ucrainene mai sus de interesele propriei ţări"., scrie Rador, citând Interfax.

Orban a remarcat că suma ajutorului trebuie distribuită "just şi proporţional", între ţările membre UE. După cum a afirmat primul ministru ungar, Ugaria este gata să-i acorde Ucrainei din bugetul său 60-70 de miliarde de forinţi (aproximativ 14 milioane de euro). Acordarea unei asemenea sume, a declarat Orban, "nu va afecta fundamental intersele naţionale ale Ungariei".

Săptămâna trecută UE a anunţat că intenţionează să acorde Ucrainei anul viitor 18 miliarde de euro, sub forma unor tranşe distribuite egal în timp.

Igor Dodon a fost eliberat din arestul la domiciliu, dar a fost plasat sub control judiciar

Fostul preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon a fost eliberat din arestul la domiciliu, dar a fost plasat sub control judiciar şi nu are voie să părăsească ţara. Decizia de astăzi a Curţii Supreme de Justiţie de la Chişinău se va aplica începând de duminică. Dodon, un cunoscut politician de orientare pro rusă, este acuzat de corupţie şi de faptul că şi-a finanţat partidul pe care l-a fondat din bani nedeclaraţi, fapte petrecute în perioada în care era preşedinte. El a fost reţinut de procurorii anticorupţie pe 24 mai, fiind plasat de atunci în arest la domiciliu. Radio Chişinău notează că Igor Dodon este primul preşedinte al Republicii Moldova care este acuzat de infracţiuni comise în perioada mandatului, scrie Rador... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel