Turiști blocați pe munte, în zăpadă. Salvamont Bușteni, intervenții la limită: Sunt uzi și epuizați și nu au haine de schimb
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 04 mai, 20:02
WhatsApp
Foto: Salvamont Bușteni
Mai multe persoane au rămas blocate pe trasee montane. Salvamontiștii din Bușteni au intervenit. 

Salvamontiștii din Bușteni au intervenit pentru a salva doi tineri care au urcat pe munte fără echipament corespunzător. Epuizați, tinerii au solicitat ajutor.  

”Salvamontiştii din Buşteni au plecat pe Valea Cerbului, unde doi tineri, nepregătiţi pentru o zăpadă atât de mare, au rămas blocaţi din cauza epuizării. Aceştia au plecat azi dimineaţă din Buşteni spre Vârful Omu şi după mai multe ore de luptă cu zăpada s-au dat bătuţi şi au sunat după ajutor”, a scris Salvamont Buşteni pe pagina oficială de Facebook. 

După aproximativ două ore, salvamontiștii au ajuns la tineri și i-au ajutat să coboare spre Baza de Salvare Montană Baba Mare.

Turiști blocați și în Jepii Mici

O altă solicitare pentru salvamontiști a venit cu puțin timp înainte de ora 20:00. Alte patru persoane, printre care și un copil mic, au rămas blocate pe un traseu turistic din Jepii Mici, în apropiere de Cabana Caraiman. 

G Ad:

”Sunt uzi și epuizați și nu au haine de schimb. Salvamontiștii se mobilizează acum și pentru această intervenție”, a mai anunțat Salvamont Bușteni. 

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro