Turiști blocați pe munte, în zăpadă. Salvamont Bușteni, intervenții la limită: Sunt uzi și epuizați și nu au haine de schimb
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Salvamont Bușteni
Foto: Salvamont Bușteni
Mai multe persoane au rămas blocate pe trasee montane. Salvamontiștii din Bușteni au intervenit. 

Salvamontiștii din Bușteni au intervenit pentru a salva doi tineri care au urcat pe munte fără echipament corespunzător. Epuizați, tinerii au solicitat ajutor.  

”Salvamontiştii din Buşteni au plecat pe Valea Cerbului, unde doi tineri, nepregătiţi pentru o zăpadă atât de mare, au rămas blocaţi din cauza epuizării. Aceştia au plecat azi dimineaţă din Buşteni spre Vârful Omu şi după mai multe ore de luptă cu zăpada s-au dat bătuţi şi au sunat după ajutor”, a scris Salvamont Buşteni pe pagina oficială de Facebook. 

După aproximativ două ore, salvamontiștii au ajuns la tineri și i-au ajutat să coboare spre Baza de Salvare Montană Baba Mare.

Turiști blocați și în Jepii Mici

O altă solicitare pentru salvamontiști a venit cu puțin timp înainte de ora 20:00. Alte patru persoane, printre care și un copil mic, au rămas blocate pe un traseu turistic din Jepii Mici, în apropiere de Cabana Caraiman. 

”Sunt uzi și epuizați și nu au haine de schimb. Salvamontiștii se mobilizează acum și pentru această intervenție”, a mai anunțat Salvamont Bușteni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel