Salonul de Fotografie SAFO, la MTR. Vezi care sunt surprizele
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
afis_rafo
afis_rafo

Muzeul Național al Țăranului Român  (MTR) din București organizează în perioada  21 - 24 iunie 2012, în Salile Acvariu și Oaspeți, cea de-a treia ediției a Salonului de Fotografie SAFO.

Desfășurat sub sloganul ”Experiență, acțiune, cunoaștere, interactivitate, distracție!”, Salonul de Fotografie SAFO organizează în spațiul dedicat, Agora foto, 16 evenimente din cele mai diverse arii ale fotografiei, ce se adresează atât fotografilor profesioniști, cât și amatorilor sau pasionaților de fotografie oferind multiple posibilități de a descoperi și experimenta universul imaginii.

La deschiderea oficială de joi, 21 iunie, de la ora 18.30, din Sala Oapeți, va avea loc și decernarea premiilor SAFO 2012, precedate de lansarea cărții lui Bill Jay, Confesiuni fotografice noua carte din seria Diafragma9 editată de Voicu Bojan și seminarul Jocul numit fotografie, susținut de Rareș Chiriță .

Alte două expoziții semnate de Mihaela Marin și Andreea Vintze vor întregi galeria SAFO, în timp ce vineri, iubitorii de fotografie se vor delecta cu informații tematice prezentate de  Radu Grozescu, Vlad Eftenie și Șerban Mestecăneanu.

Cei de la Kodex vă invită să învățați totul despre printare, înrămare și expunere, iar managerul firmei AME design, Marcel Eremia, a pregătit un seminar despre imaginea digitală de la camera foto la print. Vineri și sâmbătă, între orele 10.00 și 18.00, Ionuț Staicu prezintă echipamentele de studio Bowens la standul Fotohobby.

În cea de-a treia zi a salonului, Dan Samoilă, cunoscut fotograf de fashion, va vorbi despre fotografia de beauty & fashion și va prezenta creațiile Kristinei Dragomir, iar cei de la Kodex oferă un curs practic. Un al doilea curs susținut tot sâmbătă, este dedicat celor care doresc să-și aprofundeze cunoștiințele despre mediile de print și benzile de fixare pentru domeniul fotografic.

Evenimentul cultural al acestei zilei este întâlnirea de la salon dedicată fotografiei de teatru. Mihaela Marin, regizorul Dragoș Galoțiu și invitații lor propun o dezbatere despre valențele fotografiei de teatru, încercând să răspundă la mai multe întrebări precum: cine practică fotografia de teatru, care sunt semnificațiile acesteia, ce înseamnă să fotografiezi o operă teatrală, este aceasta o mărturie a unui eveniment sau o expresie artistică care dezvăluie un alt univers creator.

Și în ultima zi a salonului, entuziaștii în materie au parte de un eveniment dedicat fotografiei de nuntă, precum și de un altul în care cunoscutul critic de artă Pavel Susara, Mircea Roman, singurul sculptor român laureat al premiului de la Osaka și artistul vizual Nicu Ilfoveanu încearcă să stabilească dacă există puncte complementare între fotografie și sculptură.

Coregrafa Irina Roncea, însoțită de o echipă de neprofesioniști, va încerca să construiască prin mișcare o poveste de cuvinte, iar școala de poetică fotografică "Francisc Mraz" vă invită la cursul despre dinamică, plasticitate și expresivitate, evenimentul de încheiere fiind susținut de Cvartetul de muzică de cameră Mood.

Pentru înscrierea la evenimentele de la Salonul de Fotografie SAFO, care sunt gratuite, accesați site-ul salonului www.salonfoto.ro sau intrând pe pagina de facebook a SAFO www.facebook.com/salonfoto.

Programul de vizitare a salonului este următorul: Joi, 21 iunie: 12.00 – 20.00; Vineri, 22 iunie: 10.00 – 20.00; Sâmbătă, 23 iunie: 10.00 – 20.00; Duminică. 24 iunie: 10.00 – 18.00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel