Salina Praid, închisă temporar. Care este motivul pentru care s-a luat această decizie
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Salina Praid
FOTO: Salina Praid
Salina Praid îți sistează temporar activitățile, de producție și de vizitare.

Societatea Națională a Sării a anunțat, într-un comunicat de presă, că s-a decis sistarea activității de producție și de vizitare în Salina Praid, decizie care are ca scop protejarea și siguranța personalului a vizitatorilor, din cauza infiltrațiilor recente, ca urmare a precipitațiilor abundente din ultima perioadă.

”Pe fondul precipitațiilor abundente din perioada 17-19.04.2024, care continuă și în prezent, s-a constatat pătrunderea în subteran a apei dulci provenite din pârâul Corund.

Drept urmare conducerea Societății Naţională a Sării S.A a luat decizia de a stopa activitatea de extracție, dar și vizitarea Salinei Praid până la remedierea situației, pentru protecția angajaților și a turiștilor.

Societatea Națională a Sării, prin specialiștii săi, face toate demersurile necesare pentru redeschiderea activității la Salina Praid în cel mai scurt timp posibil, în acest sens vor reveni  cu informații actualizate asupra situației de la fața locului”, se arată în comunicatul SNS.

În acest sens, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului recomandă turiștilor care doreau să viziteze Salina Praid în această perioadă să se îndrepte către alte obiective turistice din județul Mureș până la remedierea situației și redeschiderea Salinei pentru vizitare.

Citește și: Motivul prăbușirii străzii din Slănic Prahova. Concluziile raportului prelimiar

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel