Săli închise. Gabriel Toncean: Suntem fruntași într-un clasament european al obezității și riscăm să rămânem acolo
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de 5132824 de la Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de 5132824 de la Pixabay
Închiderea sălilor de fitness a atras un val de nemulțumiri atât din partea sportivilor, cât și din partea specialiștilor din domeniu. Gabriel Toncean, președintele Federației Române de Culturism și Fitness, a vorbit despre efectele pe termen mediu și lung asupra populației. 

Proprietarii sălilor de fitness sunt în colaps, asta după ce doar 30% dintre clienți s-au întors în sala după lockdown-ul de anul trecut. Federația Română de Culturism și Fitness apreciază că peste 4500 de săli sunt închise în acest moment și aproape un million de români au de suferit. 
 

„Decizia de a închide din nou sălile de fitness în anumite orașe din țară mi se pare total nepotrivită! Argumentele pentru închiderea sălilor de fitness sunt discriminatorii și contestabile din punct de vedere legal. Cred că este necesar să facem sport în această perioadă și că proprietarii sălilor de fitness au respectat ad literam toate impunerile sanitare venite din partea autorităților. Suntem fruntași într-un neplacut clasament european al obezității și riscam să rămânem acolo.”, a declarat Gabriel Toncean pentru Spectacola.

„Administratorii trăiesc o adevărată tragedie financiară” 

„Industria fitness-ului se situează în România undeva la 250 milioane de euro anual. Tinând cont că după valul întâi s-au întors la săli aproximativ 30-40% din clienții sălilor, administratorii trăiesc o adevărată tragedie financiară! Pe lângă faptul că nu și-au putut acoperi cheltuielile uzuale, pandemia i-a obligat să investească suplimentar, în vederea asigurării condițiilor necesare siguranței celor care participă la activitățile sportive. Totodată, și noi, Federația Română de Culturism și Fitness, suferim enorm pentru că au rămas mai puțin de 2 luni până la prima competiție majoră de anul acesta și închiderea sălilor pentru sportivii lotului național al României înseamnă imposibilitatea de a se pregăti pentru Campionatul European”, a mai spus Gabriel Toncean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel