Salata Trancu-Iași. Rețeta din 1939
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Jer Chung)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Jer Chung)
Vrei să încerci o rețetă specială? Ai ajuns unde trebuie. Poți prepara salata Trancu-Iași, un deliciu din 1939.

Ingrediente

- 2 linguri cu vârf vinete coapte, tocate mărunt

- 2 linguri icre negre

- puțin ulei

- puțină zeamă de lămâie

- sare

Cum se prepară

Vinetele se freacă bine cu ulei până devin pufoase. Icrele negre se freacă uşor cu puţin ulei. Se încorporează vinetele în icrele negre punând puţin câte puţin şi amestecând încontinuu, potrivit reteteistorice.ro. Se adaugă treptat zeama de lămâie, după gust. Se potriveşte salata de sare. Se aranjează salata frumos pe o farfurie şi se serveşte.

Textul original al reţetei

"Luăm salata de pătlăgele vinete tocate după reţeta respectivă. Luăm icre negre. Cu furculiţa desfacem icrele fir cu fir – pe cât posibil. Turnam untdelemn peste icre şi mestecam puţin. Adaogam câte puţin din vinete în icre, mestecând uşor cu o linguriţă de lemn – până terminăm pătlăgelele. Turnam zeama de lamae după gust. Aranjam frumos pe o farfurie. Observaţii: pentru o persoană luăm 1 lingura de icre negre, 1 lingura de vinete tocate, 1 linguriţa untdelemn şi lămâie după gust. Vinetele să fie bine bătute, albe, fără seminţe mascate. Amestecăm încet cu linguriţa să nu se strice boabele icrelor."

BONUS:

Cea mai bună salată pe care ai gustat-o vreodată

Ingrediente

– 200 g de cartofi

– 200 g de morcov în stil coreean

– 200 g de sfeclă

– 200 g carne de porc

– 200 g de varză

– 200 g de castraveți

– maioneză de casă

– sare

– piper negru măcinat

– ulei

Cum se prepară

Spălați și curățați cartofii. Tăiați-i pai (mic). Prăjiți cartofii într-o tigaie cu ulei încins, până sunt gata. Potriviți-i cu sare și amestecați. Aranjați cartofii rumeni pe un prosop de bucătărie, astfel încât acesta să absoarbă excesul de ulei, scrie bucatarul.eu.

Spălați și decojiți castraveții. Tăiați-i pai. La dorință, puteți folosi o răzătoare specială, pentru a obține castraveți pai subțiri, de aceeași mărime. Spălați și fierbeți sfecla. Curățați sfecla de coajă. Dacă doriți să economisiți din timp, puteți prepara sfecla în cuptorul cu microunde. Spălați sfecla crudă și puneți-i într-o pungă. Legați punga și faceți câteva orificii mici, astfel încât să iasă aburii. Dați punga cu sfeclă la cuptorul cu microunde pentru 10-15 minute.

Decojiți sfecla și dați-o prin răzătoare. Lăsați sfecla rasă într-o farfurie, astfel încât să se scurgă sucul în exces. Fierbeți carnea. La dorință, adăugați în cratița cu carne frunza de dafin, condimente sau boabe de piper. Lăsați carnea să se răcească. Tăiați carnea pai subțire (sau cuburi).

Puteți folosi atât morcov coreean din comerț, cât și cel preparat de sine stătător conform rețetei de morcov în stil coreean. La dorință, alegeți varză simplă sau varză chinezească. Spălați-o și tăiați-o pai subțire. Pregătiți un platou de dimensiune mai mare. Aranjați în centru platoului maioneza, iar în jurul acesteia, ingredientele pregătite. Aranjați ingredientele în porții, nu le amestecați. La dorință, presărați ingredientele cu semințe de pin.

Salată de cartofi cu pește afumat și măsline

Ingrediente

- câţiva cartofi roşii fierţi 
- un macrou afumat
- o ceapă roşie tăiată fâşii fine
- o mână de măsline negre
- ulei de măsline
- sare şi piper proaspăt măcinat 
- pătrunjel verde tocat fin 

Cum se prepară

Se taie cartofii cuburi mai mari şi se aşază ca strat de bază. Adăugăm peste ei peştele tăiat fâşii subţiri şi măslinele, scrie bucataras.ro. La sfârşit, adăugăm ceapa tăiată la fel. Adăugăm verdeaţa mărunţită şi condimentăm cu sare, piper şi un fir subţire de ulei de măsline.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel