Totuși, potrivit unui studiul al acestui produs, realizat de către oamenii de știință de la Universitatea Leicester, salata la pungă oferă mediul umed combinat cu nutrienții care se scurg din frunzele tocate. Aceștia creează mediul perfect pentru înmulțirea bacteriilor precum Salmonella și E.Coli, informează Kanal D.
Cercetătorii au fost uimiți și de faptul că bacteriile se înmulțesc chiar dacă sunt depozitate în frigider, așa că aceștia recomandă consumul acestei salate chiar în ziua în care a fost cumpărată.
Potrivit sursei citate, sudiul a relevat faptul că o contaminare inițială de 100 de bacterii Salmonella a ajuns la 100.000 în doar cinci zile. Salmonella s-a dezvoltat mult mai bine în pungile cu spanac, în timp ce E.Coli a fost prezent mai mult în frunzele de rucola.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Bacterie de origine fecală găsită în 2 milioane de sticle de apă ”de fițe”
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Ce nu știai despre praful din Sahara. „Călătoria“ de mii de kilometri datorită căreia se dezvoltă pădurea amazoniană
- Efectele prafului saharian asupra sănătății. Beatrice Mahler: Cine trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- Pască pufoasă fără aluat
- Horoscop 24 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care-și pierde controlul. Va fi foarte greu să-ți revii!
- 5 pași pentru un somn mai bun conform oamenilor de știință
- Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Răsturnare de situație de la Poșta Română
- Cățelul tău are căpușe? Află cum le poți îndepărta în siguranță