Data publicării:
Salată grecească. Cea mai delicioasă rețetă, după Sărbători
Salata grecească este oricând o idee bună, mai ales după o perioadă în care mesele au fost îmbelșugate. Sănătoasă și delicioasă, această rețeta se prepară rapid. Iată toți pașii.
Ingrediente
80 de grame de brânză feta
250 de grame de tomate coapte bine, gata curățate
50 de grame de ardei gras gata curățat
50 de grame castravete de grădină (sau de seră) gata scobit de semințe (și curățat de coajă, opțional)
25 de grame de ceapă tăiată peștișori
6-8 măsline (depinde de mărime)
1 linguriță rasă de oregano uscat
1 lingură de ulei de măsline extravirgin
1 linguriță zeamă de lămâie (opțional)
1 praf de sare
Vezi și: Salată cu ton și ouă fierte. Cea mai delicioasă rețetă, după Sărbători
Cum se prepară
Salată grecească. Se spală și se zvântă legumele, se taie roșiile în bucăți (aproximativ cuburi) potrivite pentru o îmbucătură. Ceapa se toacă peștișori, ardeiul și castravetele scobit de semințe în cuburi mărișoare. Măslinele se presează cu latul lamei cuțitului și li se îndepărtează sâmburii, lauralaurentiu.ro.Brânza se taie cubulețe sau felii (după cum preferați).
Salată grecească. Se pun toate ingredientele pentru salata grecească într-un castron și se adaugă foarte puțină sare, pentru că atât brânza, cât și măslinele, sunt sărate. Punem și oregano, cât prinzi cu două degete. Se amestecă bine.
Salată grecească. Imediat, se adaugă uleiul de măsline extravirgin. Eu adaug acum jumătate din cubulețele de brânză feta și jumătate din măsline, amestec salata și o montez pe farfurie, urmând să adaug pe deasupra restul de brânză și de măsline.
Salată grecească. Se montează salata grecească, încercând să-i dăm o formă înaltă, cât mai atrăgătoare, se distribuie brânza feta (și restul de măsline, dacă procedați ca mine) pe deasupra și se presară cu oregano uscat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News