Data actualizării:
Data publicării:

Salata Ezme. Rețeta turcească

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa foto: captură video YouTube Always Yummy!
Sursa foto: captură video YouTube Always Yummy!

Salata Ezme este o gustare plină de savoare, din bucătăria turcească. Iată cum se prepară...

Ingrediente

4 roşii mai mici (cca 450 gr; bine coapte şi dulci; cât mai cărnoase)
2 cepe verzi
1 ardei semi-iute bulgăresc
1/2 legătură pătrunjel
2 fire mentă
2 linguriţe pastă de ardei
2 linguri ulei măsline exravirgin
1 lingură suc de lămâie
sare, piper negru, chili

Cum se prepară

Se taie din roşii zona unde a fost codiţa, un căpăcel subţire. Restul se taie în două bucăţi. Încingeţi o tigaie grill fără grăsime timp de 5 minute la foc mare. Aşezaţi roşiile unse cu ulei pe grill şi le coaceţi câte 2 minute / parte. Scoateţi roşiile într-un bol şi le lăsaţi să se răcească complet. Curăţaţi-le apoi de coajă.

Tocaţi cât de mărunt puteţi: pătrunjelul, menta, ardeiul iute (curăţat înainte de cotoare şi seminţe) şi ceapa verde. Treceţi cu cuţitul de câteva ori peste toate acestea împreună, să le mărunţiţi bine. Puneţi-le într-un bol, potrivit e-retete.ro. Puneţi bucăţile de roşii (fără sucul scurs din ele, acesta nu se va folosi în reţetă) pe tocător şi le tăiaţi cubuleţe mici. La final adăugaţi pasta de ardei şi treceţi cu cuţitul încă o dată peste cuburile de roşii, să le tocaţi mai bine şi să se amestece cu pasta.

Puneţi roşiile tocate peste verdeţuri. Amestecaţi uşor, presărând sare, piper negru şi puţin chili. Adăugaţi uleiul, câte o lingură pe rând, şi amestecaţi uşor salata. Adăugaţi sucul de lămâie. Gustaţi salata şi dregeţi-o de sare şi suc de lămâie, dacă trebuie. Salata trebuie să fie echilibrată, uşor picantă, dulce-acrişoară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel