Salată de ton cu porumb și ceapă. Rețetă simplă, gata în 10 minute
Salata de ton cu porumb și ceapă se prepară rapid și este delicioasă. Iată rețetă simplă care este gata în doar 10 minute.
Ingrediente
1 conservă de ton în apă sau ulei (bucăți, nu mărunțit)
1 ceapă mică (roșie, albă sau chiar ceapă verde)
1 conservă de porumb boabe
zeamă de lămâie
sare și piper
1 lingură maioneză (opțional)
alte ingrediente (opțional): măsline, ardei gras sau capia, castraveți murați, castraveți verzi
Cum se prepară
În primul rând desfacem cutia de ton și o scurgem cu grijă de apa cu sare sau de o parte din cantitatea de ulei. Apoi ne apucăm de tocat ceapa în solzișori cât mai fini. Putem folosi pentru salata de ton cu porumb orice fel de ceapă dorim, important este însă să nu o excludem, fiindcă este un ingredient de bază, scrie a1.ro.
Într-un castron adăugăm tonul, ceapa, porumbul, un praf de sare și unul de piper, dar și câteva lingurițe de zeamă de lămâie, totul după gust. Amestecăm bine de tot, apoi gustăm. Pentru un plus de savoare vă recomandăm să adăugați în amestec și o lingură de maioneză, pentru ca salata de ton cu porumb și ceapă să nu fie atât de uscată.
BONUS: Salată Caesar
Ingrediente
1 salată verde
1/2 piept de pui
2 felii de pâine
parmezan
ulei de măsline
dressing: 1 linguriță muștar, 1 gălbenuș crud sau fiert, 2 căței de usturoi, 2 linguri iaurt, 4 linguri ulei de măsline, 1 lingură zeamă de lămâie, sare, piper
Cum se prepară
Preparăm dressing-ul începând cu usturoiul frecat cu ulei, peste care adăugăm gălbenușul crud sau fiert, scrie papamond.ro. Frecăm bine până ce formăm o maioneză, adăugăm iaurt, muștar, zeama de lămâie, sare, piper și amestecăm pentru o bună omogenizare. Deseori se folosește la acest dressing sos Worcestershire, anșoa și parmezan. Eu prefer fără primele două, iar parmezanul presărat peste salată. Sunt multe variante de dressing pentru salata Caesar și poate fiecare să aleagă după cum poftește.
Pieptul de pui îl pregătim felii și îl preparăm la grill. Se poate și în tigaie dacă nu vă place pe grill. Feliile de pâine le punem întregi într-o tigaie încinsă, cât să se usuce puțin, pentru a putea să le frecăm cu usturoi. După ce le frecăm cu usturoi, tăiem feliile cuburi și le întoarcem din nou în tigaia încinsă, cu puțin ulei de măsline. Le ținem pe foc până ce crutoanele se rumenesc.
Spălăm salata verde și o scurgem bine de apă. Rupem frunzele cu mâna și le punem în salatieră. Peste salata verde punem dressing-ul, apoi crutoanele și pieptul de pui tăiat bucățele. Peste tot, răzuim parmezan.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News