Ingrediente
1 conservă de ton în apă sau ulei (bucăți, nu mărunțit)
1 ceapă mică (roșie, albă sau chiar ceapă verde)
1 conservă de porumb boabe
zeamă de lămâie
sare și piper
1 lingură maioneză (opțional)
alte ingrediente (opțional): măsline, ardei gras sau capia, castraveți murați, castraveți verzi
Cum se prepară
În primul rând desfacem cutia de ton și o scurgem cu grijă de apa cu sare sau de o parte din cantitatea de ulei. Apoi ne apucăm de tocat ceapa în solzișori cât mai fini. Putem folosi pentru salata de ton cu porumb orice fel de ceapă dorim, important este însă să nu o excludem, fiindcă este un ingredient de bază, scrie a1.ro.
Într-un castron adăugăm tonul, ceapa, porumbul, un praf de sare și unul de piper, dar și câteva lingurițe de zeamă de lămâie, totul după gust. Amestecăm bine de tot, apoi gustăm. Pentru un plus de savoare vă recomandăm să adăugați în amestec și o lingură de maioneză, pentru ca salata de ton cu porumb și ceapă să nu fie atât de uscată.
BONUS: Salată Caesar
Ingrediente
1 salată verde
1/2 piept de pui
2 felii de pâine
parmezan
ulei de măsline
dressing: 1 linguriță muștar, 1 gălbenuș crud sau fiert, 2 căței de usturoi, 2 linguri iaurt, 4 linguri ulei de măsline, 1 lingură zeamă de lămâie, sare, piper
Cum se prepară
Preparăm dressing-ul începând cu usturoiul frecat cu ulei, peste care adăugăm gălbenușul crud sau fiert, scrie papamond.ro. Frecăm bine până ce formăm o maioneză, adăugăm iaurt, muștar, zeama de lămâie, sare, piper și amestecăm pentru o bună omogenizare. Deseori se folosește la acest dressing sos Worcestershire, anșoa și parmezan. Eu prefer fără primele două, iar parmezanul presărat peste salată. Sunt multe variante de dressing pentru salata Caesar și poate fiecare să aleagă după cum poftește.
Pieptul de pui îl pregătim felii și îl preparăm la grill. Se poate și în tigaie dacă nu vă place pe grill. Feliile de pâine le punem întregi într-o tigaie încinsă, cât să se usuce puțin, pentru a putea să le frecăm cu usturoi. După ce le frecăm cu usturoi, tăiem feliile cuburi și le întoarcem din nou în tigaia încinsă, cu puțin ulei de măsline. Le ținem pe foc până ce crutoanele se rumenesc.
Spălăm salata verde și o scurgem bine de apă. Rupem frunzele cu mâna și le punem în salatieră. Peste salata verde punem dressing-ul, apoi crutoanele și pieptul de pui tăiat bucățele. Peste tot, răzuim parmezan.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- A murit Naomy, cea mai controversată vedetă a anilor 2000
- Când începe explorarea Cartofului de Aur, cel mai "scump" asteroid din spațiu, estimat la 10.000 de cvadrilioane de dolari. NASA a făcut anunțul
- Semafoarele care educă șoferii. Titi Aur: Spania are de foarte mult timp introdus acest sistem. E demonstrat 100% că sunt utile / video
- Adrian Negrescu: Va fi primul Paște fără miel pentru majoritatea românilor, în condițiile în care prețul cărnii a atins un nivel fără precedent în ultimii 30 de ani
- Weekendul 19-21 aprilie, marcat de un eveniment nemaiîntâlnit din 1941 încoace. Daniela Simulescu: Nu ne plictisim deloc zilele ce urmează!
- Prima luptă între un pilot uman și un avion controlat de inteligența artificială: Un "moment de transformare în istoria aerospațială"
- Chirieac, după riposta Israelului asupra Iranului: S-ar putea să încheiem această pagină neagră din istoria Orientului Mijlociu
- Paradox cu judecătoarea care nu știa că Sebi a murit. Motivul pentru care a făcut „gogonate“ în sala de judecată / video
- Klaus Iohannis, în Republica Coreea. E prima țară din regiunea Asia-Pacific cu care România a ridicat relațiile la nivel de Parteneriat Strategic, semnat în 2008
- Au început să apară supermarketuri low-cost. Locuitorii se declară încântați de prețurile mult mai mici ale produselor