Salată de pepene verde cu brânză feta. Rețeta pe care o vei îndrăgi în această vară
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Salată de pepene verde cu brânză feta. Rețeta pe care o vei îndrăgi în această vară / Foto: Pixabay, de Zain Ali
Salată de pepene verde cu brânză feta. Rețeta pe care o vei îndrăgi în această vară / Foto: Pixabay, de Zain Ali
Vezi în articol cum faci salata de pepene verde.

Nimic nu este mai bun pe caniculă decât o salată de pepene verde și brânză feta. Potrivit Google Trends, căutările pentru salate de pepene verde și brânză feta au crescut în fiecare lună iulie de mai bine de un deceniu, scrie Journal Courier. Dacă o veți încerca și voi veți afla de ce. Combinația răcoritoare este ceea ce mulți ar mânca săptămânal în timpul sezonului de pepene verde.

Această salată are atât de puține ingrediente, încât o vei prepara în doar câteva minute. Cu cât pepenele este mai dulce, cu atât mai uimitoare este salata. Puteți folosi pepeni mari, mai mici, roșii sau galbeni, orice aveți. Pepenii fără semințe sunt ușor de găsit în zilele noastre și fac ca salata să fie și mai ușor de făcut pentru că nu va trebui să stați să alegeți sâmburii. Dacă puteți răci pepenele verde înainte de a-l tăia, ar fi perfect. Dacă începeți să faceți salata cu un pepene la temperatura camerei, ar fi bine să răciți salata înainte de servire.

Căutați cea mai bună feta pe care o puteți găsi, de preferință proaspătă și neambalată. Poți alege dintre feta franțuzească, feta grecească, feta bulgărească, feta libaneză etc.

Cum se prepară salata cu pepene verde și brânza feta

Prin urmare ingredientele-vedetă ale acestei salate sunt pepene verde și brânza feta. Pe lângă acestea veți avea nevoie doar de ceapă roșie și mentă. Pepenele verde îl puteți tăia cuburi sau biluțe. Brânza feta se taie cuburi, fără a fi fărmată. După ce ați tăiat cele două ingrediente, adăugați puțină mentă și ceapă roșie tocată mărunt. Contrastul dintre pepenele suculent și dulce și ceapa crocantă și iute, să nu mai vorbim de feta fărâmicioasă, cremoasă, este grozav. Menta proaspătă leagă totul împreună pentru o aromă proaspătă de vară. Menta se oxidează și se întunecă repede după ce este tăiată sau ruptă, așa că adăugați-o chiar înainte de a servi salata. Poftă bună!

Ce se întâmplă dacă înghiţi sâmburi de pepene verde

Probabil te-ai întrebat măcar o dată ce se întâmplă în corpul tău dacă înghiți sâmburi de la pepene verde. De multe ori pot fi prea mici și prea greu de ales, așa că unii ajung în stomacul nostru. Se pare cî nu ne fac niciun rău, ba chiar mult bine. Asta pentru că seminţele de pepene verde sunt foarte bogate în proteine, în 150 de grame de seminţe uscate regăsindu-se 30,6 grame de proteine, ceea ce reprezintă 61% din valoarea zilnică recomandată, scrie Ziarul de Iași.

Proteinele din seminţele de pepene verde conţin aminoacizi esenţiali, printre care arginina, care are capacitatea de a regla tensiunea arterială şi de a ameliora suferinţele arterelor mici. Seminţele conţin şi triptofan, acid glutamic şi lizină.

Seminţele de pepene roşu sunt foarte bogate în vitamine din grupul B. Fără acestea, nutrienţii din alimente nu pot fi transformaţi în energie. Cea mai răspândită vitamină din grupul B care se află în seminţele de pepene verde este niacina. În 100 de grame de seminţe fiind 3,8 miligrame, adică 19 la sută din valoarea zilnică. Niacina este esenţială pentru menţinerea sănătăţii sistemului nervos, sistemul digestiv şi pentru menţinerea elasticităţii pielii. Seminţele de pepene conţin şi tiamină, riboflavină, vitamina B6 şi acid pantotenic. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel