„Salată de... paste făinoase. Bucătăria italienească a cucerit mapamondul cu două tipuri de mâncare: pastele și pizza. Astăzi vorbesc despre pastele consumate reci, sub formă de salată. E vorba despre pastele făinoase clasice, care, după ce au fost fierte, sunt amestecate cu tot felul de ingrediente: legume proaspete sau coapte/trase la tigaie, sos pesto, conservă de ton, bucățele de șuncă sau cașcaval, măsline, boabe de mazăre sau fasole etc. Rezultă o salată completă pe care italienii o consumă fie ca aperitiv, fie ca fel unic- mai ales dacă e vorba de gustare", a scris Mihaela Bilic pe contul de Instragram.
Ulterior, a explicat care este avantajul din punct de vedere nutritiv. „Pastele făinoase consumate reci îngrașă mai puțin. Explicația e foarte simplă: prin răcire o parte din amidon se recristalizează și nu mai poate fi absorbit, așa că rămâne în tubul digestiv. Pe lângă faptul că aportul caloric al unui astfel de preparat este mai mic, mai există un secret: amidonul recristalizat este suport nutritiv pentru coloniile de bacterii benefice din colon, cele de care depinde imunitatea noastră. Pastele consumate reci au, prin urmare, efect prebiotic".
Ce tip de paste să folosim?
„Țineți cont de faptul că, indiferent dacă sunt clasice sau integrale, pastele făinoase au același număr de calorii. Singura diferență sunt câteva grame de fibre în plus - 5,5g la o porție de 80g paste (nefierte), adică nesemnificativ! Important este ca pastele să fie făcute din grâu dur și să fie fierte "al dente", iar forma poate fi aleasă în funcție de preferințele fiecăruia.
Concluzia: diversificați preparatele pe bază de paste făinoase, până și salată se poate face din ele", a transmis Mihaela Bilic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Cine a furat România. Cea mai mare propagandă a fost scoasă la iveală
- BANCUL ZILEI: De ziua soacrei
- Funeriu: E o greșeală fundamentală să părăsești România sau Republica Moldova pentru a te muta mai la Vest
- Pască fără aluat. Rețeta lui Liviu Dragnea pentru Paște 2024 / video
- Condiment folosit de Paște plin de pesticide
- Ursul a dat iama în gospodăria lui Adrian Năstase. Prima reacție a fostului premier / foto în articol
- Avea mici afaceri de 20 de ani în România, dar a plecat în UK, cu toată familia. ”În HoReCa, erau cele mai mari și mai grele controale. Veneau la două săptămâni și nu plecau fără... ”
- Nicușor Dan: De ce nu e apă caldă în București / video
- Când se termină coșmarul de pe Prelungirea Ghencea. Nicușor Dan spune de ce lucrările durează foarte mult. ”Tot timpul așteptăm unii după alții”
- De ce criptomonedele sunt „un mare nu”. Mitroi (analist de investiții): E eminamente speculativ. Creșterea vine doar din achiziția altcuiva