Salata de legume, gata în 5 minute: foarte gustoasă și sănătoasă
O salată de vară, cu castraveți și ridichi, este excelentă pentru a fi servită în fiecare zi.
Această salată nu necesită produse scumpe sau mult timp pentru a o prepara. Totul se face în 5 minute, iar legumele de care aveți nevoie sunt acum foarte ieftine.
Ingrediente:
castraveți proaspeți - 250 grame,
ridiche - 250 grame,
morcovi proaspeți - 1 bucată,
pătrunjel - după gust,
sare, piper - după gust,
ulei - 3 linguri.
Prepararea
Tăiați castraveții proaspeți și ridichile în fâșii și dați morcovul proaspăt prin răzătoarea mare. Tocați mărunt o legătură de pătrunjel proaspăt. Puneți totul într-un castron.
Dovleceii congelați pentru iarnă: 3 metode cu care nu veți da greș
Condimentați salata cu sare și piper după gust. Se adaugă puțin oțet de mere și ulei. Se amestecă totul bine și se servește. Poftă bună!
BONUS. Cea mai bună salată de vară: chiar și cei cărora nu le place varza, o vor adora
Vă propunem rețeta unei salate ușoare de vară cu varză.
Se prepară în 10 minute din produse pe care, cu siguranță, le ai la îndemână. Pentru această salată vei avea nevoie de o combinație foarte interesantă de produse accesibile.
Ingrediente:
varză albă - 400 grame,
zahăr - 1 linguriță,
praf de sare,
morcov - 1 bucată,
lămâie - ½ bucată,
măr - 1 bucată,
ceapă verde, mărar - după gust,
ulei de măsline - 3 linguri.
Prepararea pas cu pas
Tocați varza albă și puneți-o într-un bol mare. Se presară cu zahăr și sare și se amestecă bine, apoi se frământă cu mâinile.
Morcovul se curăță de coajă, se dă prin răzătoarea mare și se pune în bolul cu varză. Stropiți varza și morcovul cu suc de lămâie.
Tăiați mărul fâșii și puneți-le în bolul cu varză. Ceapa verde și mărarul se toacă mărunt și, de asemenea, se pun în salată. Se amestecă totul bine și se condimentează cu ulei de măsline. Poftă bună!
BONUS. Salată neobișnuită și foarte gustoasă, făcută din doar trei ingrediente
Cu siguranță nu ați gustat niciodată o astfel de salată. Se prepară rapid și ușor, deoarece nu trebuie să prăjiți sau să fierbeți nimic.
Ingrediente:
batoane surimi - 200 grame,
castraveți proaspeți - 2 bucăți,
fasole roșie - 1 cutie,
usturoi - 2-3 căței,
maioneză, sare, piper - după gust.
Prepararea salatei
Tăiați batoanele surimi și castraveții într-un bol. Deschideți cutia de fasole, scurgeți tot lichidul din ea și adăugați boabele în bolul cu castraveți și batoanele de surimi.
Unt, preparat în casă: este mai gustos și mai delicat decât cel cumpărat de la supermarket
Se condimentează totul cu usturoi trecut prin presă și maioneză. Adăugați puțină sare și piper, după gust. Poftă bună!
BONUS. Nu aruncați niciodată tulpinile de verdeață: iată cum le puteți folosi. Cinci secrete, dezvăluite de bucătari
Verdețurile sunt bogate în vitamine și minerale utile, care saturează organismul cu tot ce are nevoie.
De obicei, în rețete folosim doar frunze moi, iar tulpinile dure sunt aruncate în coșul de gunoi. Dar este greșit să faceți asta, deoarece tulpinile au același gust și vitamine ca și frunzele.
Bucătarii cu experiență au dezvăluit 5 moduri originale cum puteți folosi tulpinile de pătrunjel, mărar, busuioc, coriandru și alte verdețuri pentru a nu le arunca.
Nutella de casă cu nuci: sănătoasă, simplă și rapidă. De azi nu o vei mai cumpăra
Condimente în supă. În supă se pot adăuga tulpinile de verdeață, uscate sau proaspete, pentru a-i conferi un gust și o aromă mai bogate. Pentru acest lucru, tulpinile pot fi tocate mărunt și adăugate la sfârșitul gătitului.
Sare aromatică. Sarea cu ierburi poate fi cumpărată din magazin, dar o puteți pregăti chiar acasă. Doar uscați tulpinile de verdeață, pisați-le într-un blender și adăugați-le în sare. Ca rezultat vei obține o sare cu condimente.
Pizza cu blat negru și umplură de brânză și pere. Nu ai mâncat niciodată ceva mai bun și original
Sos delicios. Puneți tulpinile verzi, tăiate mărunt, în ulei, adăugați condimentele preferate, sare și zeama de lămâie. Veți obține un sos excelent pentru salate.
Pesto de ierburi. Tulpinile de busuioc sunt perfecte pentru a face sosul italian. Tăiați-le, puneți-le într-un blender, adăugați ulei de măsline, sare, un cățel de usturoi și amestecați. În pesto se adaugă nuci de pin și parmezan ras.
Pentru friptură. Pentru a da cărnii o aromă deosebită, puneți tulpini verzi, atunci când o coaceți în cuptor. După gătit, doar îndepărtați tulpinile. Trebuie să vă asigurați, însă, că tulpinile nu se ard în timpul coacerii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News