Salată de crudități. Cum să pregătești rapid o mâncare gustoasă și sănătoasă
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Delicioasa salată de crudități este ideală după bucatele alese și copioase de la masa de Paști. Tot mai multe persoane optează pentru preparatele ușoare bazate pe fructe și legume, sățioase și perfecte nu doar pentru detoxifiere, ci și pentru revitalizarea organismului. Salata de crudități reprezintă o sursă bogată de vitamine și ajută la hidratarea organismului în sezonul de vară. Iată cum să pregătești rapid o mâncare gustoasă și sănătoasă.  

Salata de crudități este perfectă la fiecare masă și poate fi servită împreună cu alte bucate alese, dar și simplă dacă este făcută cu piept de pui. Această garnitură este ușor de făcut, fiind totodată un preparat hrănitor și sățios. Mai mult, salata de crudități este bogată în vitamine și minerale necesare organismului.

Acest preparat este ideal și persoanelor care țin dietă sau vor să aibă un regim de viață sănătos și o alimentație echilibrată. Salata poate fi făcută cu diverse legume, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, vom obține la final un preparat ușor și extrem de gustos.

Printre ingredientele de bază precum morcov, varză, țelină, ridiche, iaurt și piept de pui, putem adăuga pentru un plus de savoare și pătrunjel, brânză sau câteva frunze aromate de mentă.

Salata de crudități este unul dintre cele mai sănătoase feluri de mâncare. Acest preparat poate fi făcut foarte rapid, iar la final ne vom bucura de o salată gustoasă și bogată în vitamine.

Pentru iubitorii de preparate culinare ușoare și sănătoase ideală este și mâncarea de spanac cu orez. Aceasta se recomandă mai ales în sezonul de primăvară și vară, cât și persoanelor care se află la dietă și vor să scape de kilogramele în plus. O altă mâncare delicioasă, sățioasă și sănătoasă este ciorba de spanac.

Dacă vrem să pregătim o mâncare rafinată și aromată, atunci putem opta pentru o porție de spaghete milaneze. Acestea sunt sățioase și se fac foarte ușor acasă.

Delicioasa salată de crudități poate fi făcută la fiecare masă și servită alături de alte bucate gustoase.

Rețeta simplă pentru un preparat culinar sănătos și hrănitor

 

Pentru gustoasa salată de crudități vom avea nevoie de 200 g de varză, 150 g de morcovi, 50 g de țelină, 100 g de piept de pui fiert, 4 linguri de iaurt, 2-3 linguri de maioneză, sare, piper și zeamă de lămâie după gust.

Mai întâi se dau morcovii prin răzătoare, apoi țelina. Ulterior, se taie varza în fâșii subțiri și mici, apoi se pune sare și piper pentru a oferi acesteia un plus de savoare. După ce varza este gata, se pune într-un bol morcovul ras, țelina și varza tăiată mărunt și se amestecă bine . Peste acestea se adaugă pieptul de pui fiert tăiat cubulețe.

Într-un alt bol se amestecă maioneza împreună cu iaurtul până când se omogenizează și se adaugă compoziția peste legumele tăiate. După ce se amestecă foarte bine, se adaugă sare, piper și zeamă de lămâie după gust apoi se amestecă din nou.

În această salată se mai pot adăuga și alte ingrediente precum conopidă, broccoli, brânză, ridiche, boabe de porumb, sfeclă, semințe de floarea soarelui sau de dovleac, măsline, ceapă verde și multe altele în funcție de preferințe.

Salata de crudități poate fi servită simplă sau împreună cu alte preparate culinare gustoase și sățioase. Aceasta salată este sănătoasă, fiind o sursă bogată de vitamine și minerale.

Atunci când vrem să ne bucurăm de gustul unui preparat hrănitor și savuros, putem face foarte ușor acasă o salată de crudități. Pentru aceasta vom avea nevoie de puține ingrediente, dar la final vom obține o mâncare delicioasă care ne va ajuta să ne menținem în formă, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel