Salată de ciuperci cu maioneză și murături. Rețeta diferită cu care îți vei surprinde familia
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Salată de ciuperci cu maioneză și murături. Rețeta diferită cu care îți vei surprinde familia / Foto Pexels
Salată de ciuperci cu maioneză și murături. Rețeta diferită cu care îți vei surprinde familia / Foto Pexels
Vlăduț, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, a explicat cum se pregătește o rețetă de salată de ciuperci cu maioneză și murături.

Ingrediente

ciuperci champignon albe
ciuperci champignon brune
ghebe murate
castraveți murați
maioneză
muștar boabe
1-2 căței de usturoi
cașcaval afumat
ardei capia
miez de nucă
sare, piper

Mod de preparare

Vlăduț a ales să prepare ciupercile fripte pe un grătar, după ce le-a șters bine cu prosoape absorbante umezite și le-a feliat în patru. Gustul ciupercilor fripte este mult mai bun decât al celor fierte. Un amănunt important e acela că nu trebuie să presărăm sare peste ele. Sarea va scoate apa din ciuperci în timpul tratamentului termic iar acestea, în loc să se frigă, se vor fierbe.

Tot pe grătar sau pe o tigaie antiaderentă se vor coace și ardeii capia. Apoi se curăță și se toacă mărunt. Se amestecă cu ciupercile tocate mărunt. Atât castraveciorii cât și ghebele se toacă mărunt, se scurg bine de zeamă și se adaugă peste celelalte ingrediente tocate. Cașcavalul afumat se adaugă dat pe răzătoarea mare, în cantitatea dorită. Maioneza se prepară în modul clasic și se amestecă cu 1-2 căței de usturoi răzuiți și muștarul boabe.

La final, se adaugă în salata de ciuperci cu maioneză și murături nuci tocate și frunze de busuioc, pentru un plus de aromă.

Cantitățile ingredientelor din această rețetă le potrivește fiecare după propriul gust. Predominante trebuie să fie ciupercile, apoi murăturile, iar maioneza se adaugă treptat, până se obține gustul dorit, potrivit a1.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel