Data publicării:

Salată de cartofi cu usturoi verde, rețeta. Un preparat simplu, dar foarte gustos

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Salata de cartofi cu usturoi verde este pe cât de simplă, pe atât de gustoasă. Iată cum se prepară rețeta...

Ingrediente

- 500 gr cartofi roșii
- apă și sare pentru fiert cartofii
- 1 legătură de usturoi verde
- 2-3 linguri de ulei
- sare și piper după gust
- suc de lămâie după gust
- 2-3 fire de ceapă verde
- 2 3 fire de mărar verde. 

Cum se prepară

Mai întâi pune cartofii la fiert în multă apă rece, atât cât să fie bine acoperiți. Adaugă și o linguriță se sare în apă, dar după ce aceasta începe să fiarbă. Amestecă cu o spatulă pentru a se dizolva sarea. Sare este recomandată și pentru a ajuta cartofii să se pătrundă mai rapid, dar și pentru a le potența gustul.

După ce cartofii sunt bine fierți și se pătrund la testul cu furculița, scurge-i de apa fierbinte și trece-i prin apă rece pentru a-i putea curăța. Curăță-i ușor calzi dacă dorești salata caldă sau lasă-i să se răcească definitiv dacă o dorești rece, scrie hellotaste.ro. Taie cartofii curățați în felii subțiri și pune-le într-un bol încăpător.

În intervalul de timp cât cartofii fierb, pregătește și sosul de usturoi, dar și celelalte ingrediente.

Toacă usturoiul în rondele, atât partea verde cât și cea albă. Pune-l într-un mojar cu pistil și adaugă puțină sare. Pisează-l, dar nu îl transforma în pastă fină. Pisează-l doar atât cât să își reverse în mojar aroma și gustul picant. Adaugă ulei și amestecă-l bine. Adaugă și puțin piper măcinat și stinge-i gustul picant cu puțin suc de lămâie.

Amestecă feliile de cartofi calde cu sosul de usturoi verde. Decorează delicioasa salată de cartofi cu usturoi verde cu rondele de ceapă verde și mărar verde tocat fin.

Image by timolina on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel