Ingrediente
5-6 cartofi
1-2 cepe (este de preferat ceapă roşie)
1 buc. macrou afumat
o mână cu măsline
ulei de măsline
zeamă de lămâie
mărar uscat
sare,piper
pătrunjel verde
Cum se prepară
Se spală cartofii şi se pun la fiert în coajă, într-un vas cu apă atâta cât să îi acopere. Adăugăm în apă puţină sare şi lăsăm până când aceştia sunt fierţi (se încearcă bine cu ajutorul unei furculiţe). Se scurge apa şi se lasă să se răcorească catofii, după care se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe mai mari, scrie petitchef.ro.
Se pun într-un vas, se presară mărar uscat peste ei şi se adaugă pe rând măslinele, peştele afumat curăţat de oase şi rupt în bucăţi potrivite şi mai apoi ceapa tăiată peştişori. Condimentăm cu sare şi piper şi stropim cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie după gust. Asezonăm cu pătrunjel verde.
BONUS: Salată Caesar cu piept de pui
Ingrediente
1 salată verde
1/2 piept de pui
2 felii de pâine
parmezan
ulei de măsline
dressing: 1 linguriță muștar, 1 gălbenuș crud sau fiert, 2 căței de usturoi, 2 linguri iaurt, 4 linguri ulei de măsline, 1 lingură zeamă de lămâie, sare, piper
Cum se prepară
Preparăm dressing-ul începând cu usturoiul frecat cu ulei, peste care adăugăm gălbenușul crud sau fiert, scrie papamond.ro. Frecăm bine până ce formăm o maioneză, adăugăm iaurt, muștar, zeama de lămâie, sare, piper și amestecăm pentru o bună omogenizare. Deseori se folosește la acest dressing sos Worcestershire, anșoa și parmezan. Eu prefer fără primele două, iar parmezanul presărat peste salată. Sunt multe variante de dressing pentru salata Caesar și poate fiecare să aleagă după cum poftește.
Pieptul de pui îl pregătim felii și îl preparăm la grill. Se poate și în tigaie dacă nu vă place pe grill. Feliile de pâine le punem întregi într-o tigaie încinsă, cât să se usuce puțin, pentru a putea să le frecăm cu usturoi. După ce le frecăm cu usturoi, tăiem feliile cuburi și le întoarcem din nou în tigaia încinsă, cu puțin ulei de măsline. Le ținem pe foc până ce crutoanele se rumenesc.
Spălăm salata verde și o scurgem bine de apă. Rupem frunzele cu mâna și le punem în salatieră. Peste salata verde punem dressing-ul, apoi crutoanele și pieptul de pui tăiat bucățele. Peste tot, răzuim parmezan.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Semnalul dat de BNR privind economia. Adrian Negrescu: Ce urmează pentru România
- Marea reorganizare din Ministerul Muncii: Sunt mai puțini cu... 7 angajați!
- Hellvig: În urmă cu 25 de ani era un om normal și nimic nu îl recomanda pentru vreo funcție. Dacă ar fi să recomand un model de urmat, el e unul dintre numele care îmi vine în minte
- Plăcintă de mere cu aluat turnat, ca-n Ardeal. Rețeta din moși strămoși
- Infracțiuni economico-financiare, cu prejudicii foarte mari, în care sunt angrenate persoane din funcții publice, din administrația locală, dar și afaceriști. Cms. Neagu Claudiu vine cu dezvăluiri
- Ai avut telefon fix în trecut? Ești bun de plată azi! Avocatul Bărbuceanu îți spune ce să faci în astfel de situații
- Județul care a devenit un șantier în ultimii 4 ani. Claudiu Catana: Se lucrează la drumuri, la poduri și la port / video
- Autostrada București - Alexandria. ”Astăzi e nenorocire, cozi kilometrice, mai ales în weekend”. Gâdea și Catana dau asigurări: Se va face. Vă spun două motive
- Tânărul cu barbă din această fotografie restaurată a avut, la un moment dat, toată România la picioare. L-a sfidat până și pe Regele Carol 1
- Solicitarea CPI de arestare a lui Netanyahu este șocantă, subliniază Chirieac. ”Este pentru prima dată când amestecă victimele cu agresorii”
- Cum sunt prinse firmele cu administrator fictiv, numit și „om de paie”. Comisar: Întotdeauna identificăm adevăratul șef, aceștia nu scapă
- Lupta dependenților, de două ori mai grea într-un cuplu în care ambii consumă. Psiholog: Partenerul poate fi un obstacol în calea recuperării
- România o ia pe urmele Greciei. Negrescu: Cheltuielile statului, cu 28% mai mari în 2024, în țara codașă la colectarea TVA