Salată de boeuf ornată. Cum să-ți impresionezi oaspeții de Revelion
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: BZI
Sursă foto: BZI
Una dintre preparatele preferate de sărbători este salata de boeuf ornată. Această salata este una extrem de iubită de români, fiind nelipsită de pe mesele de Revelion. De asemenea, gospodinele își doresc să prepare o salată bună dar și să o orneze foarte atrăgător.

Pentru a pregăti această salată foarte delicioasă, gospodinele au nevoie de cartofi roz, morcov, castraveți murați, o rădăcină de pătrunjel și păstârnac. De asemenea, pentru a obține un gust desăvârșit a salatei boeuf, gospodinele folosesc și o jumătate de rădăcină de țelină mică, carne de vită, o bucată de os cu măduvă și o lingură de muștar. Desigur, nelipsită este maioneza și sarea, piperul pentru condimentarea salatei.

Micile secrete pentru cea mai bună salată boeuf pentru sărbători

Pentru a pregăti cea mai deosebită salată boeuf, gospodinele pun la fiert cartofii împreună cu morcovii. Aceștia se pun la fiert în apă cu sare, lăsând să fiarbă până ce intră furculița ușor în ei. De asemenea, în paralel cu legumele, gospodinele fierb osul și carnea pentru salată. Ele sunt atente până când carnea dă în clocot, din moment ce aceasta ajunge la fierbere, gospodinele extrag carnea și aruncă apa. Ulterior, oala este spălată foarte bine, după care carnea și osul sunt puse din nou la fiert împreună cu o lingură cu vârf de sare.

De asemenea, este foarte important să fie adunată spuma după ce carnea a dat în clocot. Ulterior, este adăugat și un ardei iute și câteva boabe de piper întregi pentru a obține un gust deosebit. De cele mai multe ori, dacă carnea este proaspătă fierbe în 40 de minute. De asemenea, la carnea fiartă trebuie adăugate legumele, țelina, pătrunjelul și cartofii curățați de coajă.

Ulterior, toate legumele sunt scoase la răcit, fiind lăsate până a doua zi. Gospodinele spun că din moment ce legumele se răcesc, acestea sunt mult mai ușor de tăiat, păstrându-și forma. Pentru a pregăti salata, gospodinele le taie cubulețe cam de 3-4 mm. Din moment ce legumele sunt tăiate în bucăți prea mari, acestea știrbesc din aspectul plăcut a salatei. De asemenea, este important ca legumele să nu fie nici prea mărunt tăiate.

Salată de boeuf ornată: Cum să obții cea mai savuroasă salată exact ca la bunica

Pentru a reuși să ornezi salata boeuf este important ca legumele să fie vizibile în salată. De asemenea, este foarte important să se vadă culorile legumelor, îndeosebi portocaliul intens al morcovului și rozul cartofilor. Ulterior sunt tăiați câțiva castraveți și este adăugat muștarul și maioneza.

Pentru a arăta cât mai apetisant, gospodinele erau atente cum decorau salata boeuf. Aceasta este așezată pe platou, fiind decorată după imaginația fiecărei gospodine. Unele dintre ele, folosesc coșulețe coapte din aluat pentru a servi salata. O idee deosebit de originală este umplerea unor rulouri din șuncă cu salată. De asemenea, pot fi umplute și roșiile, ardeii grași, castraveții, fiind servită pe frunze de salată.

Bunica uneori servea salata boeuf pe felii de mămăligă prăjită, fiind extrem de delicioasă. De asemenea, gospodinele spun că pentru a obține acea savoare a salatei boeuf nu trebuie trecut cu vederea adăugarea pătrunjelului și a păstârnacului.

Salata de boeuf poate fi ornată în diverse moduri, nu există o rețetă exactă pentru aceasta. Din moment ce ai imaginație poți să creezi un ornament extrem de interesant ce va uimi pe toți musafirii. De asemenea, poți servi salata boef alături de tobă de casă sau de friptura din carne de porc la cuptor, precizează BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel