Data publicării:
Salată cu piept de pui. Cea mai gustoasă rețetă
Salata cu piept de pui este delicioasă și se prepară rapidă. Iată rețeta pe care o vei repeta.
Ingrediente
500 gr. piept de pui
2 morcov
1 ceapă roșie mare
2 ardei grași roșii – eu am folosit ardei kapia
4 – 6 măsline
100 gr. miez de nucă
o jumătate linguriță boabe piper
1 foaie de dafin
Sos salată
120 ml maioneză – aproximativ 4 linguri
60 ml iaurt – circa 2 linguri
1/2 linguriță miere
2 lingurițe zeamă de lămâie
sare
piper
Mod de preparare
Salată cu piept de pui. Se pune la fiert pieptul de pui în apă deja clocotită în care se adaugă o linguriță sare, o foaie de dafin și o linguriță boabe de piper. Zeama de la pieptul de pui poate deveni foarte ușor o supă delicioasă, scrie lauralaurentiu.ro. Se lasă să fiarbă 20 – 25 minute după care se scoate și se lasă să se răcească. În acest timp, se pregătesc legumele.
Salată cu piept de pui. Se decojește castravetele, se taie pe jumătate și, cu o linguriță, se elimină miezul cu semințe. Pulpa castravetelui se taie cuburi și se pune într-un bol de salată. Se curăță ardeiul de cotor și de semințe după care se taie fâșii subțiri.
Salată cu piept de pui. Morcovul se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari, eu l-am feliat subțire cu un cuțit special de legume. Ceapa roșie se curăță și se taie solzișori subțiri. Toate legumele astfel pregătite se amestecă.
Salată cu piept de pui. Se curăță de pieliță, se desprinde carnea de pe osul sternului. Carnea se taie cubulețe nu foarte mici. Legumele se amestecă cu carnea de pui. Miezul de nucă se prăjește într-o tigaie încinsă, fără ulei, pentru câteva minute după care se lasă să se răcorească și se taie grosier. Se pun peste salată, se asezonează cu sare și piper după gust și se amestecă pentru omogenizare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News