Salată Caesar cu piept de pui. Rețeta delicioasă, după mesele grele de Sărbători
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Salata Caesar cu piept de pui este cea mai bună idee după mesele îmbelșugate de Sărbători. 

Ingrediente

1 salată verde
1/2 piept de pui
2 felii de pâine
parmezan
ulei de măsline
dressing: 1 linguriță muștar, 1 gălbenuș crud sau fiert, 2 căței de usturoi, 2 linguri iaurt, 4 linguri ulei de măsline, 1 lingură zeamă de lămâie, sare, piper

Cum se prepară

Preparăm dressing-ul începând cu usturoiul frecat cu ulei, peste care adăugăm gălbenușul crud sau fiert, scrie papamond.ro. Frecăm bine până ce formăm o maioneză, adăugăm iaurt, muștar, zeama de lămâie, sare, piper și amestecăm pentru o bună omogenizare. Deseori se folosește la acest dressing sos Worcestershire, anșoa și parmezan. Eu prefer fără primele două, iar parmezanul presărat peste salată. Sunt multe variante de dressing pentru salata Caesar și poate fiecare să aleagă după cum poftește.

Pieptul de pui îl pregătim felii și îl preparăm la grill. Se poate și în tigaie dacă nu vă place pe grill. Feliile de pâine le punem întregi într-o tigaie încinsă, cât să se usuce puțin, pentru a putea să le frecăm cu usturoi. După ce le frecăm cu usturoi, tăiem feliile cuburi și le întoarcem din nou în tigaia încinsă, cu puțin ulei de măsline. Le ținem pe foc până ce crutoanele se rumenesc.

Spălăm salata verde și o scurgem bine de apă. Rupem frunzele cu mâna și le punem în salatieră. Peste salata verde punem dressing-ul, apoi crutoanele și pieptul de pui tăiat bucățele. Peste tot, răzuim parmezan.

Vezi și: SALATĂ NEMȚEASCĂ de cartofi. Rețeta din Germania pe placul oricărui mofturos

BONUS: Salată de cartofi cu pește afumat și măsline

Ingrediente

- câţiva cartofi roşii fierţi 
- un macrou afumat
- o ceapă roşie tăiată fâşii fine
- o mână de măsline negre
- ulei de măsline
- sare şi piper proaspăt măcinat 
- pătrunjel verde tocat fin 

Cum se prepară

Se taie cartofii cuburi mai mari şi se aşază ca strat de bază. Adăugăm peste ei peştele tăiat fâşii subţiri şi măslinele, scrie bucataras.ro. La sfârşit, adăugăm ceapa tăiată la fel. Adăugăm verdeaţa mărunţită şi condimentăm cu sare, piper şi un fir subţire de ulei de măsline.

Vezi și: Top 3 cele mai bune salate cu ton. Rețetele pe care trebuie să le încerci

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel