Data publicării:

Salată belgiană. Rețeta este inedită

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (vjapratama)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (vjapratama)

Salata belgiană este una inedită, care trebuie îmcercată. Iată cum se prepară...

Ingrediente

250 gr andive
2 ţeline
4 linguri maioneză
2 pere
un vârf cuţit boia de ardei dulce
sare

Pentru maioneză:

50 ml ulei
1 lingura cu vârf de făină
150-200 ml apă caldă
2 linguri muştar
10 linguri ulei
zeamă de la 1 lămâie
1 linguriţă condiment vegetal
Instrucţiuni de preparare

Cum se prepară

Cureţi andivele şi le tai în bucăţi de 1-2 cm. Cureţi de coajă ţelinele şi perele şi le dai pe razătoarea cu găuri mari. Într-o salatieră, aşezi ingredientele în straturi: un strat de ţelina rasă presărată cu sare, unul de maioneză şi, la urmă, perele. Acoperi salata cu maioneza amestecată cu boiaua de ardei dulce, potrivit retetadeazi.ro.

Pregăteşti maioneza aşa: pui uleiul la încălzit, adaugi 1 lingura plină cu făină, apă caldă şi condimentul vegetal. După ce s-a fiert compoziţia, o laşi la răcit, apoi o freci folosind mixerul sau lingura, dacă nu ai mixer. Încorporezi muştarul, uleiul şi zeama de lămâie. Amesteci în continuare, până la omogenizare.

BONUS: Ciulama de ciuperci cu pui. Rețeta românească

Ingrediente

- 6 pulpe superioare dezosate
- 400 g ciupercuţe din cutie sau proaspete
- 200 grame smântână
- 2 linguri de făină
- o ceapă medie
- 3 căţei de usturoi
- 1 nucă de unt
- 50 ml ulei
- pătrunjel după gust
- sare
- piper alb

Cum se prepară

Tăiem ceapa mărunt, zdrobim 1 căţel de usturoi şi le punem la călit într-o cratiţă unde am pus la topit nuca de unt şi uleiul. După ce a devenit sticloasă, adăugăm carnea de pui tăiată fâşiuţe şi continuăm călirea până ce îşi schimbă culoarea. După aceea, adăugăm ciupercuţele pe care le acoperim lăsând capacul puţin deschis. Se vor găti în suc propriu, iar când acesta a scăzut, completăm cu un păhărel de apă să fie acoperite, scrie petitchef.ro.

După ce am pus apa, lăsăm cratiţa descoperită, lăsăm să fiarbă încet 10 minute, până scade puţin din apă. În acest timp, amestecăm făina cu smântână și turnăm peste ciuperci, potrivim de sare şi piper şi lăsăm să mai fiarbă 5 minute amestecând încontinuu. La finele celor 5 minute, punem cei 2 căţei de usturoi rămaşi pisaţi împreună cu pătrunjelul tăiat şi mai lăsam pe foc încă 1 minut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel