Salată austriacă de cartofi. Rețeta pas cu pas
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Dacă vrei o masă rapidă și delicioasă, salata austriacă este fix ce căutai. Iată cum se prepară rețeta...

Ingrediente

600 gr cartofi făinoşi
150 ml supă de vită (sau pui)
1/2 ceapă mai mică
2 linguri ulei floarea soarelui
3 linguri ulei din seminţe de dovleac
1 lingura oţet de vin alb (sau mere)
1 linguriţă muştar
1/2 linguriţă piper negru măcinat
1/2 linguriţă sare
1/2 linguriţă zahăr
valeriană

Cum se prepară

Se fierb cartofii în coajă până intră uşor furculiţa în ei. Folosiţi obligatoriu cartofi făinoşi, cu un conţinut crescut de amidon. Preparăm vinegreta: se căleşte ceapa în 2 linguri de ulei de floarea soarelui, doar 30 secunde până se înmoaie un pic, dar mai păstrează gustul de ceapă crudă. Se adaugă supă de vită/pui şi se aduce la fierbere. Se adaugă oţetul şi uleiul de dovleac. Se trage oala de pe foc. Se adaugă zahărul, piperul, sarea şi muştarul şi se amestecă până se dizolvă, scrie e-retete.ro.

Cartofii fierbinţi (cât de fierbinţi suportaţi) se curăţă de coajă. Se taie cartofii cubuleţe şi se pun într-un bol. Se toarnă vinegreta fierbinte (dacă s-a răcit între timp, se aduce iar la fierbere) peste ei . Se amestecă uşor, cu o lingură de lemn, ca să nu strivim cartofii. La început vor părea "apoşi", dar după cca 1 minut cartofii vor absorbi parte din vinegretă. Restul de vinegretă se va amesteca bine cu amidonul lăsat de cartofi şi cu bucăţele de cartofi sfărâmate şi se va îngroşa, transformându-se într-un sos cremos.

Se drege salata de sare. Se lasă la răcit complet. Se aşază salata în boluri, iar lângă ea se pune valeriană după bunul plac. Valeriana se stropeşte din belşug cu ulei de dovleac. Se serveşte la temperatura camerei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel