Data actualizării:
Data publicării:

SALARIUL unui PILOT. Cât câștigă un comandant TAROM. Ce salarii sunt la celelalte companii

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Economie
WhatsApp
TAROM
TAROM
Pilotul Cezar Osiceanu a dezvăluit ce salarii au piloții TAROM, dar și ce salarii câștigă piloții companiilor private din România.  

”Majoritatea piloților din România care lucrează la companii private câștigă mai mult decât piloții TAROM, deși fac același număr de ore de zbor. Este un paradox. Teoria lansată pe piață că la stat se plătește mai bine decât la privat, în aviație nu-și găsește, sub nicio formă, niciun fundament” a afirmat pilotul Cezar Osiceanu, la DCNews. Pilotul a explicat că industria se află într-o explozie fabuloasă, în timp ce din ce în ce mai puțini sunt cei care-și doresc să se facă piloți, pentru că ritmul de viață este extrem de stresant, volumul de muncă e fantastic. 

Diferențele de salarii între piloți

Vorbind despre salariile piloților, Cezar Osiceanu a explicat că acestea sunt în funcție de tipul de avion, fiind pe de-o parte avioane jet Boeing și Airbus mediu curier, pe de altă parte avioanele turbo-propulsoare ATR. Piloții de pe avioanele ATR, cu elice, au zboruri dese, cu durată mai scurtă, de aceea ”câștigă undeva mai puțin decât ceilalți piloți”. De asemenea, se face o diferență între Boeing și Airbus, în funcție de tehnologii și ce permit acestea. ”Boeingul face curse mai multe, ore mai multe, zbor mai mult”, a spus pilotul Osiceanu, acest lucru aplicându-se în special la TAROM. Astfel, piloții de pe Airbus câștigă cu 10% mai puțin decât cei de pe Boeing. 

Cât câștigă un pilot la TAROM

”Comandanții de la Boeing câștigă undeva la 5.200 - 5.500/lună, de euro, în condițiile neacordării sporurilor legale, la TAROM. La celelalte companii, au cel puțin 1.000 de euro în plus” a spus Cezar Osiceanu. Acest salariu este mediu în Tarom. 

Vezi mai mult în video: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel