Data publicării:

Salariu salvamar în România. Pentru câți bani își riscă viața și sunt bătuți de turiști

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Își riscă viața pentru temerarii care intră în mare atunci când este arborat steagul roșu, sunt luați la bătaie de turiști pentru că le atrag atenția că este pericol de înec și totul pe un salariu de nimic.

Salvamarul are o mulțime de sarcini și trebuie să le facă pe bani puțini. Salvamarul monitorizează constant zona de apă și plajă pentru a identifica eventualele situații de pericol sau persoane care ar putea avea nevoie de ajutor. Informează publicul cu privire la condițiile de mare agitată, curenți puternici, valuri înalte sau alte situații de risc, ajutând astfel la prevenirea incidentelor. În caz de nevoie, salvamarul este pregătit să acorde primul ajutor victimelor accidentelor în apă sau pe plajă, până când ajunge echipa medicală de intervenție.

VEZI ȘI: O nouă bătaie pe plajă, de data asta între salvamari și turiști. Bărbații și-au împărțit pumni și picioare, după ce nu au fost lăsați să intre în apă / video - https://www.dcnews.ro/o-noua-bataie-pe-plaja-de-data-asta-intre-salvamari-si-turisti-barbatii-si-au-impartit-pumni-si-picioare-dupa-ce-nu-au-fost-lasati-sa-intre-in-apa-video_926502.html

Atunci când cineva se află în dificultate în apă, intervine pentru a-l aduce în siguranță la mal. Acest lucru poate implica folosirea echipamentului de salvare sau chiar înotul pentru a ajunge la persoana aflată în pericol.

Și cel mai important lucru este că își riscă viața atunci când intră după turiștii care nu ascultă recomandările de a nu intra în apă când este arborat steagul roșu. Iar salariul pe care îl primesc este foarte mic, ținând cont de condițiile riscante în care lucrează.

Salariul unui salvamar este în jur de 3.000 de lei. Pe acești bani, își riscă viața. În afara României, salariile sunt mult mai mari. Salariile salvamarilor în Europa pot varia semnificativ în funcție de țară, regiune, nivelul de experiență și alte factori. De asemenea, pot exista diferențe între salariile din sectorul public și cel privat, precum și între diferite stațiuni sau locații pe coasta unei țări. În general, în țările cu nivel de trai mai ridicat, salariile salvamarilor sunt mai mari și ajung să fie și 2.000-2.500 de euro.

VEZI ȘI: Controversă cu steagul roșu, salvamarii și pericolul de a muri. În România, ai dreptul legal să intri în mare și să te îneci pentru că nimeni nu are ce să-ți facă: E pe propria răspundere - https://www.dcnews.ro/controversa-cu-steagul-rosu-salvamarii-si-pericolul-de-a-muri-in-romania-ai-dreptul-legal-sa-intri-in-mare-si-sa-te-ineci-pentru-ca-nimeni-nu-are-ce-sa-ti-faca-o-faci-pe-propria-raspundere_926393.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel