Salariu 1.000 de euro în țară sau 2.000 de euro în străinătate. Româncă: Știu că pare o nebunie sau o prostie ce zic / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: DC Media Group
Foto: DC Media Group
Jurnalista DC News Dana Mihai i-a întrebat pe români ce preferă: un salariu de 1.000 de euro în România sau un salariu de 2.000 de euro în străinătate.

Dana Mihai, jurnalist DC News, a ieșit din nou pe stradă și i-a întrebat pe români ce preferă: un salariu de 1.000 de euro în România sau un salariu de 2.000 de euro în străinătate.

„Aș alege un salariu de 2.000 în străinătate. La inflația din prezent nu se ajung cheltuielile și aș opta pentru un trai mai bun“, a spus o tânără.

„Aș alege salariul de 1.000 de euro în România, pentru că mi se pare mai ușor să dezvolți o afacere cu acei bani în țară. Sunt prețurile mai mici. În străinătate, dacă vrei să deschizi ceva, trebuie să investești mult mai mult și nici nu scoți banii. Nu mă tentează să plec în afară pentru un salariu mai mare. Mi se pare mai OK să strâng bani aici și să îmi dezvolt o afacere“,  a precizat un bărbat.

O altă tânără a spus că ar alege „un salariu de 1.000 de euro în România, pentru că aici te simți acasă, pe când în alte țări te simți străin și oricât de mulți ani ai sta, nu ești ca și cum ai fi dintre cei de acolo“.

„Aș alege 1.000 de euro aici. Aici am familie, prieteni, iubită. E destul de greu să te adaptezi în străinătate, cu limba, cu zonele, și e o decizie destul de dificilă. Eu prefer să stau aici. Dacă ar fi vorba de o sumă mult mai mare de 2.000 de euro m-aș mai gândi“, a precizat un tânăr.

„Aș alege 1.000 de euro în România. Din punctul meu de vedere, primii 10 ani aș vrea să-i petrec în România pentru a vedea cum merg lucrurile. Ulterior, după 10-15 ani, poate aș pleca în afară pentru o ofertă mult mai bună. Mă tentează străinătatea, dar nu pentru 2.000 de euro. Mi se pare o sumă mică pentru străinătate“, a spus un tânăr.

„Aș alege 1.000 de euro în România. În primul rând, pentru familie, iar în al doilea rând - cu toate că pare o nebunie sau o prostie - eu chiar iubesc țara asta. Am fost la un moment dat în afară, dar nu a fost ce a trebuit pentru mine. Nu judec pe nimeni, fiecare face alegerile sale, dar nu e pentru mine“, a mai spus o femeie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel