Salarii profesori. Sindicaliștii, răspuns la oferta Guvernului. Ciucă: Vom adopta ordonanța majorărilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Sindicaliștii au ieșit de la negocierile de la Guvern.

1000 de lei majorare. Aceasta este oferta pe care le-a făcut-o Guvernul. Sindicaliștii au spus că vor discuta cu colegii lor și vor veni cu un răspuns pentru Executiv.

„Vom adopta, joi, ordonanța majorărilor. Creșterea de 1.000 lei este un avans din legea salarizării”, a mai spus Nicolae Ciucă. Premierul speră ca profesorii să dea dovadă de înțelegere după oferta făcută.

Vom afla, în orele următoare, dacă greva va continua.

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu și ministrul Educației, Ligia Deca, s-au întâlnit, la Palatul Victoria, cu liderii sindicatelor din educație, pentru a dialoga pe tema revendicărilor acestora.

În urma întrevederii, au fost prezentate următoarele măsuri:

Guvernul României va adopta, mâine, prin Ordonanță de Urgență, creșterea salariilor prevăzute în legea 153/2017 cu 1000 lei brut lunar, care reprezintă pentru personalul didactic un avans din creșterea pe viitoarea grilă, care se va regăsi în viitoarea lege de salarizare, aplicabilă de la 1 ianuarie 2024. Pentru personalul nedidactic din învățământ, creșterea salarială va fi de 400 de lei brut lunar.

În noua grila de salarizare, salariul profesorului debutant/asistent universitar se va raporta la salariul mediu brut din economie și va reprezenta punctul de referință al grilei de salarizare din educație. Majorările salariale potrivit noii grile se vor face etapizat, în maxim trei ani de la intrarea în vigoare a noii legi a salarizării, prima tranșă reprezentând 40 la sută din valoarea totală a majorărilor”, a transmis și Guvernul.

actualizare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel