Salarii profesori, controversă. Lia Olguța Vasilescu dă explicații
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ministrul Lia Olguța Vasilescu a făcut mai multe precizări privind creșterile salariale pentru profesori.

"Din nou o declarație rupta din context, din care nu se înțelege nimic, azi, in unele mijloace de informare in masa, pe care ma simt obligată sa o explic. Așadar, in programul de guvernare al PSD erau următoarele creșteri pentru profesori (deci nu și pentru personalul auxiliar): 25 la suta de la 1 Iulie 2017 și 30 la suta de la 1 Ianuarie 2018. Alte majorări nu erau in programul de guvernare pana in 2020. Creșterea a fost de 15 la suta de la începutul anului și pentru profesori dar și pentru personalul auxiliar, ceea ce reprezintă o suma totala mai mare de 25 la suta de la jumătatea anului, cât scria in program și care ii privea doar pe profesori, nu și ceilalți angajați in sistem.

[citeste si]

Anul viitor, Educatia va beneficia de doua creșteri: 25 la suta de la 1 Ianuarie și încă 20 la suta de la 1 Martie, ceea ce iarăși înseamnă mai mult decât era prevazut in programul de guvernare, adică 30 la suta din Ianuarie, fără nicio alta creștere ulterioară pana in 2020. Prin Legea salarizării, creșteri vor fi si in 2019 si in 2020, ajungându-se la nivelul salarizării profesorilor din Spania si Italia.

Deci, majorările sunt peste promisiunile din programul de guvernare și era normal sa fie așa dacă ne dorim ca Educația sa fie prioritate.

P.S. Din ceea ce am inteles după discuțiile cu sindicatele, teama lor, de fapt, este ca legea salarizării nu s-ar aplica in perioada următoare. Ii asigur ca nu este cazul. Se va aplica exact așa cum este, fără nicio alta modificare. Nici in plus, nici in minus...", a transmis Lia Olguța Vasilescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel