Salarii majorate pentru sistemele publice sanitar și de asistență socială
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Personalul din sistemul public sanitar beneficiaza de majorarea cu 25% a salariului brut, incepand cu 1 octombrie 2015, fata de nivelul din luna septembrie 2015.

Senatul a aprobat luni proiectul de Lege privind aprobarea OUG de modificare si completare a OUG nr. 83/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2015. „Prin aprobarea acestei majorari se doreste motivarea financiara a personalului din sistemul public sanitar, afectat grav in prezent de plecarile medicilor si specialistilor fie catre sistemul privat, fie in afara granitelor", a declarat senatorul Gabriela Firea, purtatorul de cuvant al Grupului PSD din Senat.

Aceasta a precizat ca a initiat si a sustinut aprobarea, alaturi de alti colegi senatori PSD – senatorii Doina Federovici, Alexandru Petru Frateanu, Liviu Pop si Laurentiu Coca -, a doua amendamente care vor asigura aceeasi majorare salariala si pentru personalul din sistemul public de asistenta sociala, respectiv pentru personalul contractual – medici si asistenti - din cadrul Directiilor de Sanatate Publica".

[citeste si]

„Sanatatea si asistenta sociala fac parte din aceeasi familie ocupationala. Prin aprobarea acestor amendamente eliminam o grava discriminare, avand in vedere faptul ca sanatatea si asistenta sociala fac parte din aceeasi familie ocupationala", a explicat senatorul PSD.

Proiectul de Lege va fi transmis Camerei Deputatilor in vederea dezbaterii si aprobarii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel