Data publicării:

Salarii IT-iști. Orban: Nu este sub nicio formă tăiere, este egalizare de tratament

Autor: DCNews Team | Categorie: Politica
WhatsApp
IT-iști - foto simbol
IT-iști - foto simbol

Liderul PNL, Ludovic Orban, a explicat ceea ce a dorit să spună prin declarația  că nu i se pare normal ca angajaţii din domeniul IT să fie scutiţi de plata impozitului pe venit.

Eu am enunțat un principiu care va sta la baza realizării programului de guvernare, un principiu care este izvorât dintr-un principiu fundamental al filozofiei liberale, care este, de altfel, și în Constituție, și anume principiul egalității în fața legii, principiul egalității de tratament fiscal. Oricine înregistrează un venit, trebuie să plătească impozit pe venitul respectiv, dar includerea în programul de guvernare a oricărei măsuri nu se va face peste noapte, fără consultarea mediului de afaceri și fără o perioadă de timp care să permită adaptarea mediului de afaceri la orice măsură pe care o propunem. Ca atare, nu este astăzi o măsură pn programul PNL, dar vom  dezbate această chestiune inclusiv cu reprezentanții industriei IT pentru că totuși această măsură este o măsură care durează de ceva vreme.

Ca urmare a transferului contribuțiilor realizat de Guvernul PSD-ALDE s-a mai introdus și o altă măsură prin OUG 3. În aceste condiții, trebuie aplicat principiul al egalității de tratament fiscal. 

Orice facilitate fiscală care se acordă este o măsură cu caracter excepțional, se acordă temporal, pentru atingerea unor obiective, iar în momentul în care obiectivele sunt atinse, trebuie să se revină la regimul fiscal normal.

Deci nu este sub nicio formă tăiere. Este o formă de egalizare de tratament, a declarat Ludovic Orban, prezent prin legătură telefonică, în emisiunea Andreei Crețulescu, la România TV.

Vezi și: Impozit pe venit pentru IT-işti. Badea, postarea zilei pe Instagram

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel