Întrevederea a avut loc la sediul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), unde au fost prezenți reprezentanți ai ANSVSA, DSVSA Bacău și Prahova și reprezentanții Salbac și Cris-Tim.
Ca urmare a misiunii desfășurate în România de către reprezentanții Food Safety and Inspection Service (FSIS) în perioada 31 august – 29 septembrie 2021, ANSVSA a continuat demersurile pentru redobândirea echivalenței sistemului de inspecție a cărnii din România cu cel din SUA, reluarea exporturilor de produse din carne în recipiente ermetic închise (conserve) și demararea exporturilor de salamuri crud-uscate din România în SUA, potrivit roaliment.ro.
Reprezentanții companiilor care urmează să exporte Salam de Sibiu în Statele Unite și-au exprimat aprecierea atât față de acțiunile întreprinse în acest sens de specialiștii Autorității cât și de colaborarea avută cu serviciile veterinare pe parcursul întregului proces de pregătire, auditare de către FSIS și transmiterea răspunsurilor la toate cerințele adiționale ale FSIS și APHIS, în vederea demarării exportului de salamuri crud-uscate din România în SUA.
Aceasta este una dintre acțiunile întreprinse de ANSVSA pentru a deschide noi piețe de desfacere pentru produsele românești în țări terțe.
Salamul de Sibiu a devenit în 2016 primul produs romanesc din carne recunoscut la nivelul Uniunii Europene ca apartinand marii familii de produse IGP.
Povestea Salamului de Sibiu
Povestea a început acum mai bine de 100 de ani, iar istoria Salamului de Sibiu ne arată, prin dovezi certe, că producția celebrului sortiment a început concomitent în cel puțin două zone: Mediaș și arealul Văii Prahovei.
Atunci când popularitatea sa a crescut peste hotare, exportul se făcea prin Vama Sibiu, pentru că acesta era punctul de trecere spre teritoriul austro-ungar.
Ștampila de export aplicată pe documente bifa „Vama Sibiu”, iar ușor-ușor, numeroasele comenzi, venite din partea colaboratorilor externi, aveau mențiunea „Salam din Vama Sibiu”.
La scurt timp, produsul a devenit cunoscut publicului ca „Salam de Sibiu”, producția acestuia datează încă din 1895. La începutul secolului XIX, mezelarii locali au adaptat rețeta și procesul de producere pe care le-au transmis din generație în generație.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- O nouă escrocherie face ravagii în Franța. Ce este metoda "cetățeanul român"
- Mircea Badea, propunere tare pentru șoferii de mașini electrice: Ori protejezi natura, ori ce faci?!
- Salariu minim mai mare decât cel minim pe economie și șase salarii compensatorii pentru toți angajații din bănci. Acordul parafat miercuri cu sindicatele
- Satul în care vin turiști din Austria, Germania, Belgia și de peste Ocean. Tanti Emilia dezvăluie secretele ciorbei de miel: ”Este regele ciorbei”
- Acoperiș pe toate blocurile. Sociologul Bulai vine cu o idee inedită, ca la țară, dar cu ”super rentabilitate”: Micul Paris pe bune!
- Ucraina a refuzat ca o stradă din Odesa să se numească Mihai Eminescu. Ce variante au fost acceptate
- Mugur Ciuvică a spus cine ar fi cel mai bun președinte pentru România: E la ani lumină față de orice contracandidat / video
- Loto 6/49. Rezultatele tragerilor de joi, 25 aprilie, 2024. Report cumulat la Noroc de peste 1,85 milioane de euro
- Iohannis zice că "economia României nu șchioapătă". Coșea: Bineînțeles că nu, pentru că se târâie ca un melc. Ce îi trebuie pentru a deveni "tigru"
- Chirieac, după Ciolacu a reamintit că nu a pierdut alegeri de când conduce PSD: Singurele care contează sunt prezidențialele
- Weekendul în care cei tupeiști vor câștiga: Vor primi oportunități și nu le va păsa de gura lumii
- Cei mai mari adversari ai PSD-PNL au fost ei înșiși. Prof. Teodorescu: Doar succesul le va astupa asperitățile