Ingrediente
1600 gr biscuiți cu unt
300 gr unt
2 linguri cu cacao
200 gr rahat
400 gr ciocolată cu lapte
250 gr nuci pecan
500 ml lapte
400 ml apă
250 gr zahăr
esență de rom
Mod de preparare
Pentru început, sfărâmăm biscuiții și adăugăm laptele. Apoi fierbem un sirop din 400 ml de apă cu zahăr și cacao, amestecând până se topește zahărul. Adăugăm untul și ciocolata, amestecăm până și acestea se topesc, punem și esența de rom, și turnăm totul peste biscuiți.
Tăiem rahatul în cuburi mici, iar nucile le coacem ușor la cuptor. Încorporăm rahatul și nucile în compoziția de biscuiți pe care o lăsăm 20 de minute.
După acest interval, trensferăm compoziția pe folie alimentară și o împachetăm strâns sub formă de rulou, de salam, notează a1.ro. Lăsăm salamul de biscuiți la frigider pentru aproximativ două ore.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Efectele prafului saharian asupra sănătății. Beatrice Mahler: Cine trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă
- Horoscop 24 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care-și pierde controlul. Va fi foarte greu să-ți revii!
- 5 pași pentru un somn mai bun conform oamenilor de știință
- Ce nu știai despre praful din Sahara. „Călătoria“ de mii de kilometri datorită căreia se dezvoltă pădurea amazoniană
- Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Răsturnare de situație de la Poșta Română
- Pască pufoasă fără aluat
- Bacterie de origine fecală găsită în 2 milioane de sticle de apă ”de fițe”
- Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, autoarea unor gafe intolerabile, mută în fața presei. Tace mâlc
- Sephora, gafă majoră. Compania își cere scuze după ce a jignit victimele Fenomenului Pitești / foto în articol