Salam de biscuiți. Cea mai simplă rețetă
Vă invităm să încercați cel mai aromat salam de biscuiți.
Ingrediente salam de biscuiți
500 gr biscuiți
400 gr rahat
50 gr ciocolată
400 ml lapte cocos
200 gr unt
150 gr zahăr
25 ml esență de rom
1 baton vanilie
1 lingură de cacao
Mod de preparare salam de biscuiți
Laptele de cocos îl punem într-un vas, la foc mic, peste care adăugăm untul, făcut bucăți. Când se topește untul, adăugăm ciocolata, o lingură de cacao, esența de rom, vanilia și zahărul. Amestecăm compoziția cu o lingură de lemn până se încorporează, apoi o lăsăm la răcit.
Biscuiții trebuie pisați sau rupți, iar rahatul tăiat bucățele mici, scrie The Guardian.
Amestecăm totul și punem compoziția într-o tavă, pe care o acoperim și o dăm la frigired pentru 4 ore. Peste salamul de biscuiți putem presăra nucă de cocos.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- BANCUL ZILEI: Ați greșit numărul!
- Tragedia din Vinerea Mare care a făcut înconjurul lumii. Peste 100 de români, majoritatea copii, au ars de vii în biserică
- Mircea Diaconu: E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Sunt vizați tinerii educați, IT-iștii, modernitatea țării
- Vasile Bănescu explică: De ce slujba de Înviere nu are loc în biserică. Când începe și când se termină sfânta slujbă a Paștelui
- Miracolul Luminii Sfinte? Ce știm despre aprinderea ei: Un arab și un turc verifică înainte Sfântul Mormânt
- Mioara Roman îi trimite semne Oanei Roman, din lumea de dincolo, chiar în Săptămâna Mare / foto în articol
- Ploi abundente, grindină și vânt puternic în prima zi de Paști. Județele vizate de fenomenele meteo extreme