Saffron Cake, prăjitura tradițional iraniană. Rețeta de weekend
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Dacă vrei să încerci o prăjitură iraniană, îți recomandăm Saffron Cake. Iată rețeta...

Ingrediente:

1 cană de făină

1 cană de zahăr

4 ouă

1 cană de unt topit (sau ulei vegetal)

1/2 cană de lapte

1/2 linguriță de șofran pisat, dizolvat în 2 linguri de apă fierbinte

1 linguriță de praf de copt

1 linguriță de extract de vanilie

1 cană de stafide

1 praf de sare

Cum se prepară

Dizolvați șofranul pisat în 2 linguri de apă fierbinte și lăsați-l deoparte să se infuzeze. Puneți stafidele într-un bol mic și adăugați apă fierbinte pentru a le hidrata timp de 10 minute, apoi scurgeți-le și lăsați-le să se usuce.

Preîncălziți cuptorul la 180°C și ungeți o tavă de copt cu unt sau tapetați-o cu hârtie de copt. Într-un bol mare, bateți ouăle cu zahărul până devin pufoase și își dublează volumul. Adăugați untul topit (sau uleiul), laptele, extractul de vanilie și șofranul dizolvat, amestecând bine după fiecare adăugare. Într-un alt bol, cerneți făina împreună cu praful de copt și sarea. Încorporați treptat amestecul de făină în compoziția de ouă, amestecând ușor pentru a evita formarea cocoloașelor. Adăugați stafidele hidratate și scurse și amestecați ușor.

Turnați aluatul în tava pregătită și nivelați suprafața. Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de 35-40 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centrul prăjiturii iese curată. Lăsați prăjitura să se răcească complet în tavă înainte de a o scoate și tăia

Prăjitura cu șofran poate fi servită simplă sau pudrată cu puțin zahăr. Este perfectă alături de un ceai iranian tradițional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel