Sadiq Khan a fost reales în funcția de primar al Londrei
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sadiq Khan a fost reales în funcția de primar al Londrei  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Sadiq Khan a fost reales în funcția de primar al Londrei / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
După numărarea voturilor de la alegerile din Londra, Sadiq Khan a obținut 52,2% din voturi (1.206.034), în timp ce candidatul conservator Shaun Bailey a obținut 44,8 % (977.601). 

La alegerile care au avut loc în Londra, Sadiq Khan a fost reales în funcția de primar al capitalei Angliei cu 52,2% din voturi (1.206.034), în timp ce candidatul conservator Shaun Bailey a obținut 44,8 % (977.601). 

Realegerea lui Khan și realegerea primarilor laburiști din Manchester, Liverpool, Salford și Bristol au avut loc după o serie de rezultate rele pentru laburiști la alegerile locale din fostele zone din centrul și nordul Angliei - cunoscute sub numele de „Zidul Roșu al partidului”- care a avut o performanță dezastruoasă la votul național din 2019.

În discursul ulterior anunțării rezultatelor, Khan a spus că a fost „profund recunoscător” de realegerea în funcția de primar și a promis să facă Londra „mai luminoasă, mai verde și mai egală”.

"Sunt profund recunoscător de încrederea pe care londonezii mi-au acordat-o pentru a continua să conduc cel mai mare oraș de pe pământ. În acest spirit promit să conduc Londra în următorii trei ani, construind poduri între diferitele comunități din orașul nostru, voi construi poduri între diviziunile culturale, sociale și de clasă", a spus Khan după ce a fost reales.

Khan promite normalizarea relațiilor cu Guvernul

Primarul reales al Londrei a spus că va „construi poduri între Londra și restul țării”, dar și între primărie și Guvern „pentru că trebuie să lucrăm împreună pentru a construi un viitor mai luminos, mai verde și mai egal pentru Londra și pentru întreaga noastră țară, după pandemie”.

Dorința vine după relațiile tot mai reci între Sadiq Khan și Guvern, inclusiv niște contrarieri recente cu prim-ministrul Boris Johnson, predecesorul său ca primar, în legătură cu finanțele londoneze.

În timpul primului său mandat, Khan s-a confruntat cu critici cu privire la creșterea criminalității violente în capitală, în special înjunghierile implicând adolescenți, precizează TheEpochTimes.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel