Sabia lui Ștefan cel Mare a devenit "ICOANĂ" la Sibiu. Enoriașii se închină și o PUPĂ. Explicația preotului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Sabia lui Ștefan cel Mare a devenit icoană pentru enoriașii din Sibiu. 

Credincioșii din Sibiu au acum ocazia să se reculeagă în biserică, chiar lângă sabia lui Ștefan cel Mare, lucru care le dă mari emoții. Temutul paloş al domnitorului a fost împrumutat de la Istanbul şi plasat într-o raclă, în lăcaşul de cult din Sibiu.

Deşi preotul insistă că sabia nu are statut de icoană, enoriaşii nu s-au putut abţine să sărute cutia în care aceasta este păstrată. Astfel, rând pe rând, oamenii se închină mai întâi la icoane, apoi la sabia lui Ștefan cel Mare. Chiar dacă nu au voie să pupe nicio raclă, unii uită de această regulă și se bazează pe ideea că oricum au mască de protecție. 

Ce spune preotul din Sibiu

"Sabia lui Ștefan cel Mare, un dar, un simbol al demnității noastre naționale și a istoriei noastre. Sabia nu este o icoană, ci un simbol muzeal, dar care poate sta într-o biserică, ca locaș de cultură și ca un exemplu pentru toți cei vor veni aici și o vor vedea și vor lua aminte la tot ce a fost frumos în istoria noastră. E ca un semn că în fața oricărui necaz istoric care se întâmplă, trebuie să stăm demni", a spus preotul Cătălin Dumitrean, din Sibiu, pentru a1.ro

Mai mult, acesta a completat că sabia domnitorului care a dat multe bătăi de cap otomanilor ar trebui să-i ajute pe credinșioși în această perioadă zbuciumată, din cauza pandemiei de COVID-19. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel