Să ne ierţi, Sabrina Voinea. Te vom uita imediat!
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Sabrina Voinea a cucerit lumea gimnasticii weekendul trecut. La Mondialele de la Doha a reuşit să ia două medalii de aur, la bârnă şi la sol, deşi este prima ei participare la un concurs de seniori şi are doar 15 ani. 

Despre Sabrina Voinea s-a vorbit puţin. Performanţa ei este uluitoare, mai ales într-o perioadă în care bucuriile aduse de gimnaşti sunt puţini. Când cei mai mulţi dintre cei care urmăresc, măcar sporadic, acest sport, încă mai suspinau după Larisa Iordache, ultima mare campioană a României, a apărut, parcă din neant, Sabrina Voinea. O copilă de 15 ani, dar fiica unui alte foste campioane, Camelia Voinea. A cucerit două medalii de aur şi a a reaprins flacăra speranţei. Speranţa pentru aur la Olimpiadă! 

Aceasta este, deşi la scară mică, o scrisoare pentru Sabrina Voinea, fetiţa de 15 ani care a uimit lumea. Să ne ierţi, Sabrina! Te vom uita repede! Ai cucerit două medalii, ne-ai făcut să scriem despre tine câteva rânduri, ai reuşit să intri în jurnalele de ştiri sportive şi... cam atât. Noi am revenit la fotbalul din Liga 1, la scandalurile între patroni şi antrenori, între antrenori şi jucători, sau chiar la perechile fotbaliştilor. 

Ne vom aduce aminte de tine la următoarea ta medalie! Dacă va fi de aur sau, hai să zicem, de argint. Un bronz va căpăta, cel mult, o notă de subsol. S-ar putea, însă, să vorbim despre tine dacă vei eşua. Suntem buni la asta, ştim să îngropăm şi mai adânc pe cineva care a căzut. Ne pricepem de minune la sport, avem medalii de aur la triplu salt între frigider şi canapea. 

Să ne ierţi, Sabrina Voinea! Vom pune presiune pe tine să câştigi, deşi nu îţi oferim nimic. Ştim cu toţii că nu sunt condiţii de antrenament în România, dar vom avea de la tine aceleaşi pretenţii ca de la David Popovici, Simona Radiş, Ancuţa Bodnar, Bernadette Szocs sau Simona Halep, cândva. Nu vom avea deloc răbdare cu tine! Nu ştim să facem asta. 

Sper, însă, să fii ca David. Nu sportiv! Uman. Sper ca succesul tău să îi inspire pe alţii, să dea naştere unei noi generaţii care să înţeleagă că doar munca aduce rezultate. În orice domeniu! 

Pentru toate celelalte, să ne ierţi, Sabrina Voinea! 

*acest articol reprezintă o opinie

Promisiunea făcută de Sabrina Voinea

Sportiva română Sabrina Maneca Voinea a cucerit două medalii de aur, la bârnă şi sol, sâmbătă, la Cupa Mondială de gimnastică artistică de la Doha, primul său concurs ca senioară, scrie Agerpres.

La 15 ani, campioana europeană de junioare la sărituri s-a impus în finala de la sol cu 13,600 puncte, fiind urmată de japoneza Chiaki Hatakeda, 12,900, şi de australianca Breanna Scott, 12,800, potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de Gimnastică.

"Sunt foarte încrezătoare și îmi doresc foarte mult să adun puncte și să mă calific la Olimpiada din 2024 de la Paris. Îi mulțumesc foarte mult Nadiei Comăneci și Doamne ajută la cât mai multe medalii.

Vă promit că anul acesta o să fiu campioană mondială și europeană. Le mulțumesc tuturor care îmi sunt alături. Medaliile acestea sunt foarte importante pentru mine, sunt la fel de importante ca medalia de la sărituri de la Campionatul European.

O să mă adun, o să trag de mine la antrenamente, o să fac cât mai multe repetări corecte și o să vin cu aurul olimpic acasă. Doamne ajută! Vă mulțumesc! Seară frumoasă”, a transmis Sabrina Voinea prin intermediul ProSport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel