”Să existe numai PNL și PSD”. Vosganian: E foarte RISCANT! / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Deputatul Varujan Vosganian a explicat, exclusiv pentru DC NEWS, istoria anilor ’90 și a celor două mari partide românești din acest moment, PSD și PNL.

„S-a întâmplat o mișcare tectonică interesantă și, într-un fel, dacă n-am fi fost noi, Tăriceanu și cu mine, care am scăpat de această încercuire, s-ar fi putut spune că tranziția politică s-ar fi încheiat în România. Fondul Salvării Naționale nu avea nicio recunoaștere internațională. Recunoașterea era către partidele marginale din Parlament de atunci: Partidul Social Democrat, cu un singur parlamentar, Partidul Național Țărănesc și Partidul Național Liberal”, a explicat membrul ALDE.

„Atunci, FSN, ca să rupă această maniheistă linie între alb și negru, s-a rupt în două. Încetul cu încetul, latura de stânga, cu Iliescu și Năstase, a înghițit PSD, iar ceilalți, care au părut mai flexibili și mai noi ca generație, au înghițit PNȚCD și PNL, astfel încât s-au așezat pe internaționala socialistă și pe internaționala populară, făcând o mare farsă”, a continuat Vosganian.

„Până la urmă, FSN-ul, împotriva cărora luptau forțele civice și democratice, a ajuns acum să conducă, să băltească pentru țară. De aceea este foarte riscant cum spun unii că ar trebui să existe numai PNL și PSD. E foarte riscant. Pentru că PNL și PSD repetă, fiecare pe-o parte, experiența unui front aglutinant al Salvării Naționale și ar fi periculos pentru România să nu facem decât să asistăm la certurile, insultele și polemicile dintre aceste două partide”, a conchis vicepreședintele ALDE.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel