Să apropie tinerii de citit. Scopul albumului „Dacă inimile toate…”
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Silvan Stâncel, artist și manager al Biblioteci Județene „Lucian Blaga” Alba, a vorbit, duminică, 20 noiembrie, în cadrul emisiunii De Ce Citim, despre un proiect național care să-i apropie pe copii și tineri de citit.

„Ne imaginăm un proiect cultural de anvergură națională prin care consiliile județene împreună cu bibliotecile județene din subordine în parteneriat cu Teatrul „Matei Vișniec” Suceava în parteneriat cu teatrele din fiecare județ în parte, cu inspectoratele școlare, cu profesorii de limba română, în principal să realizăm activități de apropiere a copiilor, a tinerilor, de carte și de arte, să-l aducem la evenimente construite astfel împreună și să arătăm de ce este important să citim”, a declarat Silvan Stâncel.

Matei Vișniec despre colaborarea cu Silvan Stâncel

„Poeziile mele transpuse pe muzică de Silvan Stâncel figurează în patru piese pentru copii şipărinţi publicate de Editura Arthur. Devenite cîntece, aceste poezii îşi iau însă zborul din cărţile respective şi devin autonome, nişte ferestre deschise spre un alt dialog cu imaginaţiaşi cu sensibilitatea. Capra, iedul cel mic și cumătra lupoiacă, Extraterestrul care îşi dorea ca amintire o pijama, Omul de zăpadă care dorea să întîlnească soarele şi Povestea regelui supărat pe clovn au fost ca nişte cuiburi dramatice pentru cîntece dotate cu aripi. Silvan Stâncelşi echipa sa de muzicieni le conferă acestor poezii cu rimă şi cu suflet o a doua viaţăşi o nouă identitate hrănite cu talent şi cu pasiune, cu inspiraţieşi cu umor.” (Matei Vişniec, 15 iulie 2022)

„La un moment dat citeam Cabaretul cuvintelor, de Matei Vișniec și am fost atât de atras de lectură, atât de fascinat de modul în care cuvintele prindeau viață acolo, încât am simțit un imbold: trebuie să aflu mai mult, să citesc mai mult despre. Habar n-aveam că peste ani și ani, la Alba Iulia, voi avea onoarea și ocazia să-l cunosc și pe Omul Matei Vișniec și să interacționăm. S-a întâmplat astfel un arc în timp”, și-a amintit Silvan Stâncel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel