S-au ridicat restricțiile de circulație pe podul de la Cernavodă. Lucrările se reiau în primăvară
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Veste bună pentru şoferi. 

Miercuri, 22.12.2021, ora 13:30 au fost ridicate restricțiile de circulatie instituite pe Podul de la Cernavodă, situat pe Autostrada A2, la km 157+600.

Până la această dată, lucrările s-au derulat în conformitate cu graficul de execuție stabilit.

Lucrările de reabilitare vor continua în primăvara anului 2022 cu încă o etapă importantă ce se va încheia odată cu începerea sezonului estival, astfel încât traficul să fie deschis în totalitate pe Podul de la Cernavodă.

Termenul de finalizare al contractului de execuție este data de 12.02.2023.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro  - DISPECERAT - Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ .

S-a reluat circulația pe ambele benzi ale Podului peste râul Prut (Giurgiulești)

Miercuri, 22.12.2021, începând cu ora 15:30 s-au ridicat restricțiile de circulație instituite pe Podul peste râul Prut, la Galați (România – Giurgiulești - Republica Moldova) situat pe DN 2B la km 149+841.

Precizăm că, în perioada efectuării lucrărilor, circulația s-a desfășurat semaforizat pe o singură bandă.

Lucrările de consolidare ale podului au fost realizate în conformitate cu graficul convenit și se află în avans cu 2 luni față de termenul contractual.

Acestea au constat în consolidarea grinzii cu zăbrele la Clasa 1 de încărcare, șablare și vopsire tablier, reparații la placa de beton armat care susține calea pe pod, refacerea căii rutiere pe pod și a trotuarelor, amplasarea de parapeți pietonali noi precum și efectuarea de lucrări de reabilitare/reparații la racordări cu terasamentele etc.. 

Valoarea contractului de proiectare și execuție este de 5.837.389 lei fără TVA.

Antreprenor este Luconsa BM SRL. 

Podul în lungime de 125,2 m a fost construit în anul 1949, informează CNAIR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel