S-au călcat în picioare și s-au bătut cu poliția pentru consolele PS5 oferite gratuit de un YouTuber
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
O tombolă cu console de jocuri video creată de un YouTuber celebru a provocat haos și o intervenție masivă a poliției în centrul orașului New York.

Aproximativ 2.000 de oameni s-au adunat în Parcul Union Square în așteptarea unor console PlayStation 5 gratuite din partea celebrului streamer Twitch Kai Cenat, potrivit BBC. Poliția a spus că influencerul se afla printre mai multe persoane reținute și că ar putea fi acuzat de instigare la revoltă. Oamenii au fost văzuți aruncând artificii, sticle și răsturnând baricade.

Trenurile de metrou au trecut pe lângă stația Union Square în timpul incidentului, a relatat partenerul BBC din SUA, CBS, în timp ce poliția a îndemnat oamenii să evite zona. Oamenii s-au adunat inițial în jurul orei 13:00, ora locală (17:00 GMT), după ce Cenat a postat pe rețelele sociale - unde are peste 10 milioane de urmăritori și abonați - că va împărți 300 de console PS5. Acestea costă în jur de 500 de dolari bucata.

Sute de oameni s-au înghesiuit pe străzile Manhattan-ului

Până la ora 15:00, sute de oameni s-au înghesuit pe străzile din jurul uneia dintre cele mai aglomerate stații de tren din New York. Ei au urcat pe mașini și pe acoperișul intrării în stația de metrou și au aruncat sticle la polițiștii care au intervenit. Departamentul de Poliție din New York a declarat o “mobilizare de nivel patru”, ceea ce înseamnă că aproximativ 1.000 de ofițeri au fost trimiși la fața locului.

Ce s-a întâmplat mai precis

În timpul unui livestream într-un vehicul lângă Union Square, în timp ce dezordinea se desfășura, Cenat a spus: „Aruncă gaze lacrimogene acolo. Nu vom face nimic până când nu va fi sigur. Fiecare pentru el, pentru că e un război acolo, omule”.

Streamerul a fost luat în custodia poliției în jurul orei 17:00. Mulțimea a fost dispersată în cele din urmă după aproximativ o oră. Cenat nu avea permisiune pentru eveniment, care ar fi fost o colaborare cu starul YouTube din Bronx Fanum.

Șeful Departamentului Jeffrey Maddrey a spus: „Ne-am confruntat cu lucruri de genul acesta înainte, dar niciodată la acest nivel de periculozitate, unde tinerii nu ascultau de comenzile noastre. Aveai oameni care se plimbau cu lopeți, topoare și alte unelte din domeniul construcțiilor. În plus, indivizii aprindeau și artificii. Le aruncau spre poliție și se aruncau unii în alții”.

Cine este Cenat

Cenat a devenit celebru în martie după ce a doborât recordul pentru atragerea celor mai mulți abonați Twitch, ajungând la 300.000. Twitch este o platformă de livestreaming, unde oamenii joacă de obicei jocuri video în timp ce discută cu telespectatorii.

În pregătirea pentru doborârea recordului, domnul Cenat a lansat o campanie non-stop pentru a-și crește abonații - discutând, jucând și intervievând invitați, precum și dormind, totul pe cameră, timp de 30 de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel