S-a votat în Senat. Mutare importantă pentru românii care nu au asigurare de sănătate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay
Mutare importantă în Senatul României pentru persoanele care nu au asigurare medicală. 

Dr. Adrian Streinu Cercel, senator PSD, preşedintele Comisiei pentru Sănătate, a venit cu o veste bună în cadrul dezbaterii Industria inovatoare de medicamente, partener strategic pentru societate, economie și sănătate, organizată de DC MEDIA GROUP. 

"La nivelul Senatului s-a votat şi s-a legiferat că persoanele care sunt neasigurate, şi ar trebui să beneficieze de programe de sănătate din România, vor beneficia de aceleaşi acte medicale şi terapii ca cei asiguraţi. Dacă nu vom face aşa, aceşti pacienţi vor reprezenta un pol care vor transmite mai departe infecţii", a declarat Adrian Streinu-Cercel în cadrul dezbaterii. 

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Persoanele neasigurate, lista serviciilor medicale de care pot beneficia și condiția. Diferența dintre asigurați si neasigurați. CNAS: 50 de lei pe persoană pe an

Românii care nu au asigurare de sănătate pot beneficia de o serie de servicii medicale de bază, parte din ele menite să depisteze timpuriu unele afecțiuni, dar și pentru degrevarea serviciilor medicale de urgență, potrivit unui proiect de OUG anunțat de Ministerul Sănătății.

Despre pachetul de servicii medicale, precum și impactul financiar pe care îl are acest proiect, ne-a vorbit Mihaela Tănase, purtătorul de cuvânt al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

”Acest proiect de Ordonanță a Guvernului pentru modificarea și completarea Legii Sănătății, a Legii 95, asigură cadrul legal pentru punerea în aplicare a Acordului de împrumut ratificat prin Legea 1/2021, acord de împrumut încheiat între România și Banca Mondială.

Prin cadrul acestui proiect, ținta asumată este de 2 milioane de persoane neasigurate care vor beneficia de un pachet de servicii medicale extins, acordat la medicul de familie”, a declarat, în exclusivitate, pentru DC Medical Mihaela Tănase, purtătorul de cuvânt al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

CITEŞTE MAI MULTE PE DC MEDICAL

Industria inovatoare de medicamente, partener strategic pentru societate, economie și sănătatea românilor

Provocările generate de îmbătrânirea accelerată a populației și de ”epidemia” de boli cronice, șocul pandemic, lipsa resurselor financiare și dificultățile de acces la medicamente pun în pericol sustenabilitatea sistemului de sănătate, nasc tensiuni sociale și scad performanța economică în general. Soluțiile nu pot fi găsite decât prin inovare și reformare.

Teme de dezbatere

Cum putem stimula investițiile în cercetare și dezvoltare medicală?

Cum putem avea un cadru mai bun de aprobare a studiilor clinice?

Cum poate fi îmbunătățit accesul la medicamente de ultimă generație?

Este sectorul farmaceutic inovator un partener strategic pentru sănătate, societate și economie?

Cum poate fi îmbunătățită finanțarea sănătății și a medicamentelor inovatoare?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel