S-a produs una dintre cele mai violente explozii solare din ultimii ani - VIDEO. Ar putea avea consecințe pe Pământ în următoarele zile
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Una dintre cele mai violente erupţii solare din ultimii ani a avut loc în acest weekend, a anunţat NASA.

Această erupție este clasificată ca fiind o erupție X3.3. Clasa X indică cele mai intense erupții solare, iar numărul oferă detalii suplimentare despre puterea acestora. Observatorul Solar Dynamics Observatory al NASA, care monitorizează continuu activitatea solară, a înregistrat imagini ale acestui eveniment, informează Fox Weather.

Erupția de tip X3.3 se prezintă ca un fulger alb strălucitor. Aceasta este o emisie de lumină ultravioletă extrem de intensă, care evidențiază materialul extrem de fierbinte asociat cu erupția. 

”Această erupţie ar putea avea consecinţe pe Pământ în următoarele zile, cum ar fi perturbarea comunicaţiilor radio, a reţelelor de energie electrică, a semnalelor de navigaţie şi pot prezenta riscuri pentru navele spaţiale şi astronauţi. Activitatea Soarelui variază în cicluri de circa 11 ani, având ani intenşi, bogaţi în erupţii solare, şi ani mai liniştiţi. Un nou ciclu solar a început în decembrie 2019. În prezent, activitatea solară se apropie de un vârf”, notează sursa citată.

Explozia poate fi văzută aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel