Data actualizării:
Data publicării:

UPDATE: Avionul prăbușit nu era de linie ci o cursă charter // Aeronava a decolat din India și se îndrepta spre Rusia

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp
Avion de tip Falcon 10. Foto: Dassault
Avion de tip Falcon 10. Foto: Dassault
Un avion care a decolat din India cu destinația Federația Rusă a dispărut de pe radar și s-a prăbușit undeva în munți, în nordul Afganistanului.

UPDATE II: Autoritatea rusă pentru aviaţie a anunţat duminică dispariţia de pe radare, deasupra Afganistanului, a unui avion înregistrat în Rusia, având la bord probabil şase persoane, după ce responsabili provinciali afgani au afirmat că există informaţii privind prăbuşirea unui avion în nord-estul ţării, relatează Reuters.

Autorităţile ruse au mai spus că este vorba de un zbor charter de ambulanţă care venea din India, via Uzbekistan, având ca destinaţie Moscova şi că avionul este un aparat de producţie francez Dassault Falcon 10, din 1978.

UPDATE: Publicația India TV News citează presa afgană și precizează că avionul ar fi deviat de la cursul ințial și s-a prăbușit în munții din nordul Afganistanului.

Informațiile sunt contradictorii în ceea ce privește tipul de avion prăbușit. Unele agenții media afgane anunță că e vorba de un zbor privat, un avion închiriat care se îndrepta spre Moscova, altele susțin în continuare că e vorba de un avion de linie.

Știrea inițială

Cert e că Poliția locală din provincia afgană Badakhshan, aflată sub controlul talibanilor, a confirmat că în această noapte un avion de pasageri s-a prăbușit în munți, precizează și Reuters.

Ulterior aeronava dispăruse de pe radar. Accidentul a avut loc în nordul îndepărtat al Afganistanului.

Nu există încă informații oficiale despre ce tip de aeronavă a fost implicată în accident, dar nici despre compania care opera avionul.

Nu se știe încă nici câte persoane se aflau la bord și, evident, nimic despre numărul răniților sau celor decedați.

Ce a fost până în prezent confirmat e faptul că avionul a decolat din India și avea destinația Federația Rusă.

De îndată ce compania aeriană și autoritățile vor confirma și vor oferii detalii cu privire la zborul care s-a prăbușit, știrea va fi actualizată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel