Data actualizării:
Data publicării:

S-a lansat Clubul Oamenilor de Afaceri Buzoieni (COAB). Ideea îi aparține senatorului PNL Buzău Vlad Mircea Pufu / VIDEO

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp
COAB
COAB

S-a lansat Clubul Oamenilor de Afaceri Buzoieni.

Ideea înființării COAB îi aparține senatorului PNL Buzău, Vlad Mircea Pufu, dar acesta susține că acest club va funcționa apolitic, cu un scop important pentru comunitate.

„Mă bucur să anunț că astăzi se lansează Clubul Oamenilor de Afaceri Buzoieni, o inițiativă pe care am anuntat-o încă din primăvară. De atunci, s-au strâns la început o mână de oameni cu idei, antreprenori care luptă cu provocările unei economii din ce în ce mai impredictibile. S-au alăturat alții și au reușit să creeze o legătură între antreprenori. Iar de azi debuteaza COAB, o organizație apolitică și non-profit. Scopul clubului este să devină o organizație profesională, care să identifice problemele specifice și să găsească soluții comune. Clubul vrea să aducă în mijlocul membrilor săi consultanți, coordonatori de proiecte, oameni care au pus bazele unor afaceri mari și profitabile, care să-și împărtășească experiențele într-un mod nonformal”, a spus Vlad Mircea Pufu.

Primul invitat al COAB a fost ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

„Vom continua seria invitaților cu șefii programelor fondurilor europene destinate firmelor pentru eficientizarea finanțării și finalizării proiectelor. Oameni cu inițiativă, mai tineri sau cu experiență îndelungată, s-au reunit cu același scop: să acumuleze informații și networking la prima mână, cu o voce unitară, reușind să treacă împreună cu bine prin greutățile inerente pe care le poate întâmpina un business, mai ales in aceste zile”, a mai zis parlamentarul PNL.

 

 

VEZI ȘI ALTE ȘTIRI:

 

Procesele de transformare a economiei prin automatizare şi robotizare vor avea succes când vor fi susţinute real de la nivelul societăţii şi nu pot fi impuse de lockdown, a declarat marţi ministrul Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja.

„Categoric, viitorul este un drum cu un singur sens - înainte. România nu are altă variantă. (...) Am observat în ultima vreme că atunci când se abordează această temă ea se abordează mai degrabă din perspectiva unor politicieni politruci care exploatează temerile oamenilor: "Vă vei pierde locurile de muncă, veţi fi controlaţi de "Big brother", de marele sistem din umbră, nu vă puneţi datele în cloud, veţi fi înlocuiţi de roboţi" şi aşa mai departe. Există un mare risc ca discursul public să fie monopolizat, să fie controlat de cei care utilizează acest resort al fricii pentru a câştiga capital politic. Procesele de transformare a economiei, a societăţii, prin automatizare, prin robotizarea proceselor repetitive, de fapt îmbunătăţirea calităţii vieţii fiecăruia dintre noi, aceste procese nu vor avea succes decât atunci când vor fi susţinute real de la nivelul societăţii. Ele nu se pot impune prin lockdown. (...) Ele trebuie simţite şi cerute de către fiecare român în parte, ca parte a unui proces de modernizare firesc, necesar", a declarat ministrul la dezbaterea cu tema "România Viitorului - Automatizare şi viitorul Muncii", care a avut loc la Palatul Parlamentului.

 

Potrivit acestuia, România are, prin structură, „înclinaţia de a fi în avangarda omenirii".

„Mi-am pus întrebarea, având în vedere ritmul schimbărilor, ce este mai rapid decât oricând în istoria României - nu este firesc instinctul de a spune "hai să o luăm mai moale, hai să ne gândim mai bine? Hai să ne oprim?" Cred că lumea va fi cucerită de către cei care merg înainte în astfel de momente şi cred că România are, prin structură, înclinaţia de a fi în avangarda omenirii, chiar dacă poate ne-am pierdut instinctul ăsta în ultimii 30 de ani, cel puţin parţial sau de fapt în ultimii ani", a adăugat ministrul Burduja.

Europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu consideră că ar trebui să existe la nivel gimnazial cursuri de robotică şi inteligenţă artificială şi, în acelaşi timp, trebuie insistat ca mediul privat să-şi asume responsabilitatea.

„Dacă vrem să vorbim de evoluţii viitoare, cu siguranţă trebuie să investim împreună şi în sistemul public, dar şi în sistemul privat, în această reconversie şi actualizare a competenţelor la nivelul salariaţilor din România pentru a face faţă acestor evoluţii pe care le vedem astăzi. (...) Trebuie să accelerăm paşii pentru a avea o industrie competitivă", a transmis eurodeputatul.

Chestorul Camerei Deputaţilor, George Tuţă, a subliniat că apariţia maşinilor nu înseamnă automat dispariţia lucrătorilor.

 

„Tehnic, ei trec printr-o reconversie, iar uman ei capătă noi şanse pentru a se dezvolta. România nu poate evita in continuare discuţia. Dacă ne-am poziţiona împotriva automatizării, rezultatul ar fi unul lipsit de beneficii în primul rând pentru oameni. A continua să ignorăm beneficiile maşinilor înseamnă a menţine un randament economic slab, o competitivitate scăzută sau un puls slab al inovării - singura soluţie care ne poate duce mai departe. Iar lucrul acesta s-ar traduce printr-o stagnare în evoluţia economică şi o descurajare a bunăstării.... Trebuie să privim către oameni şi către comunităţi", a arătat deputatul PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel